Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στέλιος Σταυρίδης: Ξεπούλημα συνιστά η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας


Με μεγαλύτερη πλειοψηφία και λιγότερες αρνητικές ψήφους "πέρασε" από τη Βουλή ο διορισμός του Στέλιου Σταυρίδη στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστός στις αρχές του, που πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες, ο Στέλιο Σταυρίδης στην ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είπε ότι  «ξεπούλημα συνιστά η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Δεν μπορώ να διανοηθώ τα ολυμπιακά ακίνητα που τα έχει πληρώσει με το αίμα του ο λαός να τα αφήνουμε να λεηλατούνται και να καταστρέφονται και όταν πάμε να τα αξιοποιήσουμε να γινόμαστε ευαίσθητοι και να μιλάμε για ξεπούλημα. Αυτό που κάναμε επί 10 χρόνια ήταν ξεπούλημα και μάλιστα χυδαίο! Η Ελλάδα είναι μια ιστορία χαμένων ευκαιριών 30 χρόνων».


Και συνέχισε, επιχειρώντας να προϊδεάσει για τις προσεχείς του κινήσεις: «ΤΑΙΠΕΔ για μένα σημαίνει αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Πιο αναλυτικά ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε ένθερμος υπέρμαχος των αποκρατικοποιήσεων. «Πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις και όχι στην απραξία», είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι μια ιστορία 30 ετών χαμένων ευκαιριών. Μικροσυμφέροντα σταματούν την ανάπτυξη». Σημείωσε ότι πολλές παραλιακές ζώνες της χώρας, στις οποίες σήμερα κάποιοι αντιδρούν στην αξιοποίηση που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, βρίθουν «βρώμας και δυσωδίας». «Εχετε βρεθεί στον Λαγανά;», αναρωτήθηκε, για να δώσει την απάντηση μόνος του: «Θα σιχαθείτε που είμαστε Ελληνες». Κατέληξε δε ότι οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να προχωρήσουν δυναμικά και με διαφάνεια.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του κράτους, ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι καθαρά ρυθμιστικός. «Πρέπει να κάνει το κράτος τον αεροπόρο ή τον τζογαδόρο;», αναρωτήθηκε, καταλήγοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, οι ιδιώτες θα πρέπει να επενδύουν και το κράτος να ελέγχει αν αυτοί τηρούν τους όρους και τους κανόνες που επιβάλλονται στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Τέλος για την ΕΥΔΑΠ, της οποίας ηγήθηκε μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε: «Θα εκπλαγείτε με τα όσα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για τις μειώσεις τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ. Εάν συνεχιστεί η πολιτική που εφάρμοσα τότε μπορεί να τριπλασιαστεί η αξία της εταιρίας και το τίμημα να γίνει δυσβάσταχτο για τους υποψήφιους επενδυτές». Τέλος, αναφέρθηκε στις απολαβές που προβλέπει η νέα του θέση, σημειώνοντας πως θα λαμβάνει σε μηνιαία βάση 5.000 ευρώ μικτά (2.900 ευρώ καθαρά).

Καλορίζικος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου