Το Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου και τα τοπικά προϊόντα γεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το κοινό, επαγγελματίες του τουρισμού, τα ΜΜΕ και ειδικοί του χώρου, το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.
Τη συμμετοχή της Ρόδου, οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου.
Οι γεύσεις επικοινώνησαν με τρόπο μοναδικό τον προορισμό στους χιλιάδες επισκέπτες της HORECA. Το σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού που υπέγραψε το 2012 η ΕΞΡ με το ΞΕΕ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι το κινητήριο ερέθισμα για την εξάπλωση των παραδοσιακών συνταγών της Ρόδου στα πρωινά των ξεν/χείων. Αυτό είναι το νέο προϊόν που θα απολαύσουν και θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες στη σαιζόν 2013. Θα αποτελέσει δε, δυνατό στοιχείο πιστότητας και επιλογής του προορισμού.
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν: κ. Τρουμούχης Γιώργος, κ. Σβανάς Αθανάσιος, κα Κρητικού Βαρβάρα, κ. Κρητικός Νίκος, κ. Κρητικός Μανώλης, κ. Σαμαράς Γιώργος, κ. Κιρμητζόγλου Δημήτρης, κ. Γιορδαμνής Μανώλης, κ. Τζιτζιος Επαμεινώνδας με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων κ. Χριστοφόρου Νίκο.
Την ομάδα των chef, συνεχάρησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξεν/χων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, οι αντιπρόεδροι κα Αντα Καραγιάννη & κ. Άρης Σουλούνιας, τα μέλη του ΔΣ καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Λίτσα Φτακλάκη. Το περίπτερο της Ρόδου και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη, ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου κ. Γ. Ματσίγκος, πολλοί ξενοδόχοι και φίλοι της Ρόδου.
Η συμμετοχή της Ρόδου ήταν αποτέλεσμα ένθερμης υποστήριξης από επιχειρήσεις που πρόσφεραν υλικά, προϊόντα, υπηρεσίες άμεσα και συνέβαλαν στην επιτυχία της ενέργειας. Οι μεταφορές της ομάδας των chef έγιναν από την Blue Star Ferries, Cyprus Airways, Auto Trip. Η διαμονή τους ήταν προσφορά του ξεν/χείου ΜΟΥΣΕΙΟΥ και του ξεν/χείου SOFITEL Athens Airport, το οποίο διέθεσε χώρους και κάθε βοήθεια στην προετοιμασία από την ομάδα της κουζίνας με τον chef κ. Στάθη Φάνη. Κεράσματα πρόσφεραν απλόχερα τα ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ, οι ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ, η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ, τα ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΕΡΓΑ, η CAIR, το ΑΙΓΑΙΟΝ. Υλικά προσέφερε η εταιρεία ΔΙΜΕΛΗΣ, προϊόντα οι ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΗ & οι ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ, η ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΑ – ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ.
Στους εκλεκτούς Ρώσους προσκεκλημένους tour operators και παράγοντες του τουρισμού, προσφέρθηκε το εκλεκτό Ροδίτικο μέλι ανάμεσα στο καλάθι με τα δώρα στα πλαίσια του συνεδρίου που ακολούθησε.
Η Ρόδος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις, πρωτοπόρα σε πολλά θέματα, με λαμπερή παρουσία, επαγγελματίες του χώρου, θέληση να πάει μπροστά, με συνέργιες και εκτός των άλλων διαθέτει γαστρονομικούς θησαυρούς που αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου