Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέα παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας


CLIA είναι το όνομα της νέας Παγκόσμιας Ένωσης Κρουαζιέρας, την οποία συνέστησαν  ανεξάρτητες μέχρι τώρα ενώσεις (ECC, ACA, PSA/ALE, AFCC, ABREMAR, NWCCA, ICCA) που εκπροσωπούν την κρουαζιέρα σε Ασία, Ευρώπη, Αυστραλία, Βραζιλία, καθώς και κράτη όπως η Γαλλία,  η Ιταλία, κ.ο.κ.. Η CLIA σήμερα έχει ήδη ως μέλη τις εξής εταιρίες κρουαζιερών: AMA WATERWAYS AMERICAN CRUISE LINE AVALON WATERWAYS AZAMARA (CELEBRITY) CARNIVAL CELEBRITY COSTA CRYSTAL CUNARD DISNEY HAL HURTIGRUTEN MSC NCL OCEANIA PAUL GAUGUIN PEARL PRINCESS REGENT 7 SEAS ROYALL CARIBBEAN SEA DREAM SEA BOURN SILVERSEA UNIWORLD WIND STAR.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία ελληνική εταιρία δεν είναι μέλος της CLIA. Η συμμετοχή στην ένωση αυτή προϋποθέτει σημαντικές οικονομικές εισφορές από τα μέλη της και αυτοί οι πόροι χρησιμοποιούνται πέραν των εξόδων διοίκησης της CLIA για τη δυναμική παρουσία της σε Κυβερνητικά και νομοθετικά όργανα και για να προωθηθούν σημαντικά θέματα Τεχνικά, Κανονιστικά, Ασφαλείας, Περιβάλλοντος και Υγείας.


Επίσης ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμοί μπορούν να γίνουν μέλη της CLIA απολαμβάνοντας του κύρους της στην αγορά εισφέροντας ένα μικρό ποσό συνδρομής, σε αντίθεση με την συνεισφορά των πλοιοκτητριών εταιριών. Η ανάγκη συνένωσης, ιδιαίτερα του European Cruise Council έρχεται τη στιγμή όπου καινούργιοι προορισμοί (Ασία, Αυστραλία, Κίνα) αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους, λόγω και οικονομικής κρίσης της Ευρώπης όπως και της αστάθειας σε προορισμούς της «Αραβικής Άνοιξης».

O ΣΕΕΝ σε επαφές με την CLIA θα επιδιώξει συνεργασία με τον σημαντικό αυτό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου