Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ηχηρό παρόν από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στη PHILOXENIA


- Βράβευση από την HELEXPO για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία της στην 28η PHILOXENIA 2012

Ηχηρό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην φετινή PHILOXENIA, με την Αντιπεριφερειάρχη Λίτσα Λύκου και τα στελέχη της Περιφέρειας να "χτυπάνε" 12ωρα στο περίπτερο, το οποίο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, αλλά και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.  
Όπως σημείωσε η κα. Λύκου, " Ως Περιφέρεια θεωρούμε πολύ θετική την παρουσία μας στην ανωτέρω ελληνική έκθεση, την οποία στηρίζαμε όλα τα χρόνια ως Νομαρχίες ή Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής. Μετά την φθίνουσα πορεία της για αρκετά χρόνια, φέτος έγινε επαγγελματική και νομίζουμε ότι θα αποδώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τα νησιά μας και γενικά για την ελληνική μας επικράτεια. Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα hosted buyers προβάλλοντας τα νησιά μας συνολικά, ενώ έγιναν και επιπλέον ξεχωριστές επαφές για τα νησιά μας, Λέσβο, Λήμνο, Χίο από τους αντίστοιχους παρόντες αιρετούς και επαγγελματίες. Οι επαφές μας ήταν με Άγγλους, Γερμανούς, Ρώσους, Βούλγαρους, Ινδούς, Κινέζους και Γιαπωνέζους όπου καταγράψαμε την εκφρασμένη τους τουριστική ζήτηση και η οποία θα αποδοθεί στους τουριστικούς μας επαγγελματίες για να την «εκμεταλλευτούν»".

Όσον αφορά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας στον τομέα του Τουρισμού, η αντιπεριφερειάρχης λέει: " Προτεραιότητά μας η διατήρηση των ευρωπαϊκών μας αγορών, η επαναφορά των πτήσεων charter από όπου σταμάτησαν, σε συνεργασία πάντα με τους επαγγελματικούς μας φορείς (πράκτορες, ξενοδόχους, κ.ά. των οποίων τη γνώμη, άποψη και πρόταση σεβόμαστε και υλοποιούμε). Στις προτεραιότητές μας και μια σειρά προωθητικών ενεργειών για την προβολή των νησιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, οι οποίες αφορούν
- Α, Φιλοξενίες διαμορφωτών γνώμης (Tour Operators, δημοσιογράφους κλπ)
- Β. Διαφημιστικές καμπάνιες σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
- Γ. Έκδοση προωθητικού έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού
- Δ. Έχομε δρομολογήσει και προβολή μέσω ψηφιακών εφαρμογών (portal, i phone, barcode). Επίσης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις θα διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις προβολής όπως θεματικές παρουσιάσεις (γεωπάρκο Λέσβου, μνημεία ΟΥΝΕΣΚΟ στη Λέσβο, Χίο, Σάμο), συνεντεύξεις τύπου κλπ.
Είμαστε αισιόδοξοι για τη σεζόν που έρχεται στην Περιφέρειά μας, αλλά και για το τουριστικό μέλλον της χώρας. Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξο άτομο. Πάντα αισιοδοξούμε και πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση των υπαρχουσών αγορών και το άνοιγμά μας σε νέες (Ρωσία, κ.λπ.) Σε αυτή την προσπάθεια έχει συμβάλλει θετικά το άνοιγμα των τελευταίων ετών στην Τουρκική αγορά, η οποία λόγω γειτνίασης απογειώθηκε κυριολεκτικά το 2012. "Συμπαραστάτης" μας και η αλλαγή του καθεστώτος για την βίζα από Τρίτες Χώρες, μέσω του πιλοτικού προγράμματος (Ιούλιος-και Σεπτέμβρης 2012) αφού δίνονταν επί τόπου θεωρήσεις visa στα νησιά τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος). Η αύξηση στην περιφέρειά μας ξεπέρασε το 300% την τελευταία διετία. (2011 και 2012 ως τώρα). Στις δικές μας προσπάθειες, συμβάλλει τα μέγιστα και το Υπουργείο Τουρισμού, μιας και ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου