Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Προκηρύσσονται οι θέσεις των ΔΙΤΕΞ του Ε.Ο.Τ.


- Επιτέλους διαφαίνεται οριστική λύση 
- Χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ., μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη 

Σε άμεση προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών των Γραφείων Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ., στην Ευρώπη κατά κύριο λόγο και στις Η.Π.Α., προχωρά η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού. Μεταξύ των θέσεων που προκηρύσσονται είναι όλα τα μεγάλα γραφεία της Ευρώπης ( Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, κ.λπ.), αυτό των Η.Π.Α., καθώς και κάποια ευρωπαϊκά περιφερειακά ( Ιταλία, Σκανδιναβία, Ολλανδία, Ρουμανία και Αυστρία ). 
Τις θέσεις μπορούν να καταλάβουν με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στελέχη του Ε.Ο.Τ. και του υπουργείου Τουρισμού. 
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, πολλές αποφάσεις των διευθυντών κινούνται στα όρια της νομιμότητας λόγω των συνεχών παρατάσεων των θητειών, ενώ -κυρίως- τα γραφεία υπολειτουργούν, αφού οι διευθυντές κινούνται χωρίς να γνωρίζουν για πόσο θα παραμείνουν στη θέση τους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες στο διοικητικό συμβούλιο του Ε.Ο.Τ..
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων αυτών, θα υπάρξει ανασχεδιασμός της λειτουργίας και των υπολοίπων γραφείων, είτε στη βάση της ¨πρόσδεσής" τους σε μεγαλύτερα γραφεία, είτε στη βάση της "συλειτουργίας" με τις δομές του υπουργείου Εξωτερικών . 

Μακάρι να λυθεί άπαξ διά παντός το μείζον αυτό θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου