Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

"Χαμηλά" η μαύρη εργασία στον Τουρισμό...


- Που είναι τώρα οι φωστήρες που έδειχναν με το δάχτυλο τον Τουρισμό, ως την δραστηριότητα με την μεγαλύτερη "μαύρη εργασία" στην ελληνική οικονομία; 

Πέρασε στα "ψιλά" η μελέτη του Ι.Ο.Β.Ε. για το απαράδεκτο φαινόμενο της "μαύρης εργασίας". Και όσοι έγραψαν περιορίστηκαν σε μια καταγραφή όσων αναφέρει η μελέτη. 
Εμείς όμως επειδή έχουμε καλή μνήμη και θυμόμαστε από το Καλοκαίρι κάποιους πηχυαίους τίλους για τον "Τουρισμό πρωταθλητή στη μαύρη εργασία", τα ψάξαμε λίγο περισσότερο. 
Και τι διαπιστώσαμε; 
Ότι "πρωταθλητές" στην "μαύρη εργασία", όπως αναφέρει η μελέτη του πάντα αξιόπιστου ΙΟΒΕ είναι οι εξής: "...Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας με το μεγαλύτερο ποσοστό ( σ.σ. ανασφάλιστης εργασίας) είναι ο πρωτογενής τομέας (18% της συνολικής απασχόλησης) και η εστίαση (13%), ενώ ελαφρώς υψηλότερο του μέσου όρου στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας είναι στο εμπόριο (7%), στα καταλύματα (6%) και στη μεταποίηση (5%)". Δηλαδή ο Τουρισμός είναι στο 6%. 
Άνθρακες δηλαδή ο θησαυρός, αλλά τώρα κάνουν την πάπια...

Εμείς πάντως το επισημαίνουμε για να ξέρουν οι ταγοί του Τουρισμού τι θα πρέπει να απαντήσουν την επόμενη φορά που θα τεθεί θέμα...

Γιατί θα τεθεί ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου