Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αισιόδοξος ο Κ. Μποτόπουλος στο Bloomberg



Aισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής κρίσης εμφανίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg. Μεταξύ άλλων υποσητρίζει πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να χαλαρώσουν λίγο τις πιέσεις προς την Ελλάδα και να αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ώστε να υποστηριστεί το έργο της κυβέρνησης. Όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου υπογράμμισε ότι «Η αξιολόγηση κάθε αγοράς από τον οίκο FTSE γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία το Ελληνικό Χρηματιστήριο σαφώς και πληροί. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν και σε ποιο βαθμό θα συνυπολογισθούν από πλευράς FTSE η γενικότερη οικονομική κατάσταση αλλά και ο τζίρος/κεφαλαιοποίηση του ΧΑ που ασφαλώς είναι μειωμένοι».

Ο πρόεδρος της ΕΚ πρόσθεσε πως ακόμα και ο οίκος FTSE αποφασίσει υποβάθμιση του ΧΑ, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να εκληφθεί ως «τιμωρία» της αγοράς, αντίθετα, θα αποτελέσει ευκαιρία για τοποθετήσεις από νέες ομάδες επενδυτών.

«Εκτός θέματος» τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκανε λόγο για «άνεμο αλλαγής» ενώ χαρακτήρισε τις συζητήσεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ εκτός θέματος.

Σημείωσε ότι η αμοιβαία καχυποψία πρέπει να πάψει να υφίσταται και η κάθε πλευρά να διαδραματίσει το δικό της ρόλο. «Η επίλυση του ελληνικού ζητήματος θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης του γενικότερου ευρωπαϊκού σχεδιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου