Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων για την TUI UK

- Μεγάλη άνοδος της ζήτησης για εναλλακτικά τουριστικά πακέτα 
Σημαντική βελτίωση σημείωσαν τα αποτελέσματα της TUI UK στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Μαρτίου. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%, οι υποχρεώσεις της εταιρίας μειώθηκαν στα 1184 εκ λίρες έναντι 2000 εκ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα και οι ζημιές ανήλθαν στα 317 εκ. Το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε μέρισμα 3,4 πεννών ανά μετοχή, μια αύξηση της τάξης του 3% σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρία "είδε" τις λειτουργικές της ζημιές να μειώνονται κατά 48 εκ λίρες μετά την αύξηση της πώλησης πακέτων εναλλακτικών - διαφοροποιημένων διακοπών. Εκπρόσωπος της εταιρίας μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για
τα προϊόντα αυτά, τα οποία τώρα αντιστοιχούν στο 64% των πωλήσεων της εταιρίας, επτά ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από πέρυσι.
Ο ίδιος τόνισε ότι το 90% των πωλήσεων των καλοκαιρινών πακέτων έρχονται από τι δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας, έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από πέρυσι, ενώ οι on line πωλήσεις γίνονται μέσω της μητρικής εταιρίας. Τον Χειμώνα που πέρασε οι πωλήσεις αυτές ανήλθαν στο 47% του συνόλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Peter Long εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις αυτές ενώ αξίζει να σηεμιωθεί η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών όλων των ευρωπαϊκών τμημάτων του Ομίλου, εκτός της ΓΑλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου