Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

TOUR OPERATORS:Προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

- Δηλώσεις στελεχών της TUI 

Εκπρόσωπος της TUI αποκάλυψε πριν από λίγο ότι ο όμιλος έχει προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα εφραμοστεί σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, γεγονός που θεωρείται όλο και πιο πιθανό. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς των τουριστών σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αν η κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί με τις επερχόμενες εκλογές. Χαρακτηριστικά είπε ότι «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο, η εγγενής ευελιξία στο επιχειρηματικό μοντέλο μας, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αναδιάταξη των προορισμών μας λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες των πελτών μας, όπως έγινε πέρυσι με τη Βόρεια Αφρική και τα γεγονότα με την αραβική άνοιξη ».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε χθες τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την έξοδο στην Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα. Μάλιστα γίνονται αναφορές ότι από την Δευτέρα έχουν γίνει αναλήψεις 700 εκ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο εκπρόσωπος του Thomas Cook υποστήριξε ότι η επάνοδος σε εθνικό νόμισμα θα μπορούσε να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό, αρνούμενος όμως να κάνει άλλο σχόλιο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγάλο και προτιμητέο τουριστικό προορισμό. "Δουλεύουμε με τους ξενοδόχους μας και παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Αθήνα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του. Ένας εκπρόσωπος της TUI, δήλωσε: «Η Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους πελάτες μας και αναμένουμε ότι θα παραμείνει έτσι. Έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης αν η χώρα βγεί από την ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες ξενοδόχους. Παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση ". Αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις της πολιτικής αναταραχής στην Αθήνα, η TUI δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη αυτή θα εξαπλωθεί σε περιοχές που επισκέπτονται οι πελάτες της. "Η άνεση και την ευημερία των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς», είπε. Ο διευθύνων σύμβουλος του Sunvil Νόελ Ιωσηφίδης δήλωσε ότι οι κρατήσεις είχουν σίγουρα επιβραδυνθεί ετά από τις ελληνικές εκλογές, και την αποτυ
χία σχηματισμού κυβέρνησης. Ωστόσο, ο κ. Ιωσηφίδης είπε ότι είναι βέβαιο ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα γίνουν φθηνότερες αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου