Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"Μύλος" στη Ρόδο με την RYANAIR...

- Νικητιάδης - Επιμελητήριο διασταυρώνουν τα ξίφη τους 

- Άσχημες εξελίξεις που σίγουρα δεν βοηθούν την εικόνα του προορισμού, αλλά και των εμπλεκομένων πλευρών

Έχετε δει ότι το τελευταίο διάστημα αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με το θέμα των πτήσεων της RYANAIR στα Δωδεκάνησσα. Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και τα δρώμενα δεν έχουν "σταματήσει λεπτό" να εξελίσσονται, πλην όμως για δικούς μας λόγους, που πιστεύουμε ότι κατανοείτε, δεν γράφουμε. 
Το τελευταίο "επεισόδιο" όμως είναι "χοντρό" και ως εκ τούτου "αναγκαζόμαστε" να ασχοληθούμε και να σας ενημερώσουμε. 
Ενώ λοιπόν είχε κλειστεί (sic) συνάντηση των εμπλεκομένων μερών προχθές Τρίτη, στο Heathrow, η οποία και αναβλήθηκε, υπήρξε μια ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Νικητιάδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσσου κ. Πάππου, η οποία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Τα διακυβεύματα πολλά (κόστος, πότε θα πετάει, από που και για ποια περίοδο, τουλάχιστον), ενώ σημαντική παράμετρος είναι και η εμπλοκή παραγόντων της Κω, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τις πτήσεις της RYANAIR στο νησί τους. 
Στις επιστολές αναφέρονται διάφορα θέματα, ενώ από τον υφυπουργό δίνεται η κατεύθυνση υπογραφής της συμφωνίας μόνο για την Κω, εάν οι παράγοντες της Ρόδου δεν συμφωνούν. 
Aπό την πλευρά της η εταιρία χαμηλού κόστους έχει δώσει "τελεσίγραφο" για διακοπή των πτήσεων Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου η RYANAIR με ανακοίνωσή της είχε "δείξει" ως υπευθύνους για το γεγονός ότι δεν προχωρά η συμφωνία τους κ.κ. Πάππου και Καμπουράκη, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα, με επιστολές που εστάλησαν στο Δουβλίνο.
Ενα εξαιρετικό ρεπορτάζ, που έχει και τις δύο επιστολές ,πορείτε να διαβάσετε στη ΡΟΔΙΑΚΗ εδώ. Σε κάθε περίπτωση όμως το πράγμα έχει πάρει "άσχημο δρόμο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου