Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πρωταγωνιστής ο Τουρισμός...

του Τάσου Λιάσκου  
Σε ναυάγιο οδηγούν τον τουρισμό τα γνωστά σωματεία της ΠΝΟ, φροντίζοντας κάθε μέρα να αυξάνονται οι άνεργοι. Έχουν βάλει στόχο τον Τουρισμό, το μόνο τομέα δραστηριότητας που μπορεί να βάλει πλάτη στην ελληνική οικονομία στη χειρότερη φάση της ύφεσης. Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, την Πρωτομαγιά, έστειλαν πάλι στους ξένους τουρίστες το μήνυμα να μην πατήσουν πόδι στα ελληνικά νησιά αυτό το Καλοκαίρι. Αν δεν δουλέψει ο Τουρισμός, πού θα βρουν άλλη δουλειά οι άνεργοι κυρία Παπαρήγα; Θα τους προσλάβετε μήπως εσείς, στην εκτυπωτική του ΚΚΕ, που πτώχευσε; Δεν τους έχουν βάρος στη συνείδησή τους οι πάμπτωχοι εργατοπατέρες σας, που παίρνουν μόνο 15.000 ευρώ το μήνα; Αλλά θα σας θυμηθούν στις εκλογές εκείνοι που τους κλείνετε το σπίτι. Και θα στείλουν το κόμμα και τους βουλευτές σας σπίτι τους, να κάνετε εκεί μεταξύ σας την εφαρμογή του υπαρκτού σοσιαλισμού και να αφήσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. Με κλειστά λιμάνια και δεμένα καράβια διώχνουμε τουρίστες και επενδυτές, μαζί με κάθε δημιουργική δύναμη της Ελλάδας.
Με τον Τουρισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά από το 2001, ως Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 η απερχόμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μας παρέδωσε μια Ελλάδα έξω από τη λίστα των 15 πρώτων δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών και έναν τουρισμό σε πτωτική πορεία. Το Μάρτιο του 2004 τοποθετήθηκα Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και συνέβαλλα και εγώ ώστε να παραδώσουμε έναν Τουρισμό με στρατηγική και στόχους τα 17 εκ. αφίξεις τουριστών και τουριστικά έσοδα της τάξεως των 20 δις Ευρώ".


Διαβάζουμε και ακούμε διάφορα για τους Γερμανούς:  Εσείς θα παίρνατε την οικογένειά σας ή τους φίλους σας να πάτε διακοπές σε μια χώρα με ανομία, απεργίες και επεισόδια;
Για να έρθουν στην Ελλάδα Γερμανοί επισκέπτες πρέπει να μην καίμε τις γερμανικές σημαίες.
Για να έλθουν Κινέζοι να δουν την Ακρόπολη πρέπει αυτή να είναι ανοικτή και ελεύθερη από τις ασχήμιες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με τα πανό διαμαρτυρίας που δυσφημίζουν το προϊόν μας σε όλο τον κόσμο.
Για να έρθουν Αμερικανοί με κρουαζιέρες πρέπει να μπορούν να πιάνουν λιμάνι τα κρουαζιερόπλοια.
Για να έρθει ο οποιοσδήποτε ξένος, πρέπει να κρατάμε ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να νοιώθει ο επισκέπτης ευπρόσδεκτος σε μια χώρα φιλόξενη που λειτουργεί ομαλά, με λεωφορεία, καράβια και αεροπλάνα στην ώρα τους, να μην πιστεύει πως θα κινδυνέψει ή θα χαλάσει τις διακοπές του.
Αυτό είναι το Α. Χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζονται η χώρα και ο τουρισμός αύριο το πρωί είναι κυβέρνηση, συναίνεση, σταθερό πλαίσιο και ομαλή καθημερινότητα. Αυτά δεν μπορεί να τα δώσει κανένας πολιτικός, είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να τα βάλει στο τραπέζι ως δεδομένα, με την ψήφο του και τη συμπεριφορά του.
Ο τουρισμός, είναι ο πιο στρατηγικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να φέρει ανάπτυξη από αύριο το πρωί, μαζί με τα μεγάλα έργα υποδομών και τις εξαγωγές.
Στις εκλογές, ο ελληνικός λαός έχει την ευθύνη και εκείνος δίνει την εντολή.
Βαστάμε τις τύχες μας στα χέρια μας, ας τις διαχειριστούμε σωστά για να φέρουμε πιο κοντά ένα καλύτερο αύριο.

Για να εκμεταλλευτούμε στρατηγικά το εργαλείο του τουρισμού στην Εύβοια πρέπει να στηριχτούμε σε τρεις άξονες: διεύρυνση στο χρόνο, διεύρυνση στο χώρο και συναρμογή με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Ø     Προσανατολισμός σε τουρισμό 12 μηνών
που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και θα διατηρήσει άλλες που είναι σήμερα μόνο εποχιακές

Ø     Ενδυνάμωση του προϊόντος με ειδικές μορφές τουρισμού
με στόχο την εξάπλωση της δραστηριότητας από τα παράλια και στην ενδοχώρα

Ø     Προσαρμογή της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα
με προϊόντα υποστήριξης της τουριστικής δραστηριότητας (από φρέσκα αυγά, φρούτα, λαχανικά, μέχρι βιοτεχνική παραγωγή για διάθεση στους επισκέπτες ‐ τουρίστες)

Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει και οικονομική ανάπτυξη, σημαίνει καταπολέμηση της ανεργίας, σημαίνει αναβάθμιση της υγείας.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έχω ετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο με δημιουργικές προτάσεις για ολόκληρη την Εύβοια. Αν εφαρμοστεί μπορεί να φέρει στο νησί μας μεγάλα οφέλη.

Γιατί μόνο με τα λόγια, το οικογενειακό τραπέζι δεν γεμίζει.

O Τάσος Λιάσκος είναι υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας

1 σχόλιο:

  1. Τι θελεις να μας πεις? Οτι η ΝΔ εκανε καλο στο τουρισμο και το ΠΑΣΟΚ οχι? Και οι δυο σας μας καταστρεψατε. Ειμαι πολιτης και εμενα στην πολη τωρα βρισκομαι Σαντορινη και εχω βαρεθει να ακουω φταιει ο αλλος... και οι δυο ! Το τουρισμο τον ανεβαζει η ομορφια της Ελλαδας οχι εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή