Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι...

- Η εξαιρετική επιστολή ενός μικρού νοικοκύρη ξενοδόχου 

Αγαπητοι συναδελφοι του τουρισμου.Απο τον Ιανουαριο του 2012 εχω αποφασισει ότι η δικια μου επιχειρηση δεν ειναι δυνατον να ανταπεξελθει κερδοφορα την σεζον 2012 οποτε εχω αποφασισει να μην ανοιξει καθολου. Φυσικα εχουμε την δυνατοτητα να το κανουμε γιατι ευτυχως (!!) δεν εχει υποχρεωσεις σε δανεια εκτος απο τα παγια εξοδα της εταιριας. Για εμας το θεμα ειναι αν υπαρχει η δυνατοτητα σημερα στο ξενοδοχειακο τομεα και ειδικα στην μικρη κατηγορια αστερων για κερδοφορα χρηση;
Και αν τελικα υπαρξει κερδος τι φορολογια ( με τους ηδη υπαρχοντες φορους ) θα εχουμε. Στις ΑΕ και ΕΠΕ η φορολογια ειναι ειναι 25% και 20% στη διανομη στους μετοχους .... + φυσικα 70% προκαταβολη για τον επομενο χρονο... Δηλαδη με λιγα λογια αφου πληρωσει όλα τα εξοδα μια υφισταμενη επιχ/ση και βγαλει 20.000 κερδη θα πρεπει να δωσει 5000 ευρω αμεσο φορο + 4000 φορο στην διανομη μερισματος + 70% * 5000 = 3500 ευρω προκαταβολη γα το νεο ετος (μειον την προκαταβολη που ειχε δωσει στο 2011 ... Αν η χρηση του 2011 ηταν με ζημια ( όπως εμας) τοτε απο τα 20.000 υποτιθεμενο κερδος πρεπει να δωσουμε τα 12500 στην εφορια.... Αν φυσικα η χρηση ειναι με ζημια τοτε πρεπει να βρει χρηματα απο το ταμειο της .... Μα καλα... ποιος πιστευει ότι μια επιχ/ση θα δουλεψει για να δωσει το μεγαλυτερο κερδος στο κρατος; Ουτε η μαφια στην Βουλγαρια δεν παιρνει τετοιο ποσοστο .... Και ποιος πιστευει ότι υπαρχει επενδυτης που θα ερθει στην Ελλαδα να επενδυσει για την Ελλαδα και όχι για να αποκομμισει κερδος; Πραγματικα ελπιζω για φετος να εχουμε κανει λαθος και να μην ειναι τα πραγματα όσο χαλια φαινονται. Ευχομαι σε όλους τους συναδελφους να εχουν μια καλη σεζον και να πεισθω και εγω ώστε να ανοιξουμε το νεο ετος 2013... φιλικα Οδυσσεας Και για την αντιγραφή ΚΣΔ. Επιστολή που έλαβα σήμερα από ξενοδόχο της Χαλκιδικής. Παρακαλω για τα σχόλιά σας

2 σχόλια:

  1. Το να κρατήσετε το ξενοδοχείο κλειστό δεν είναι η καλύτερη επιλογή,
    έτσι δίνετε την ευκαιρία τις εξαθλίωσης του επαγγελματία, Του υπαλλήλου, τις περιοχής
    Δεύτερο χάνετε την όποια επαφή σας με τις όποιες αγορές είχατε συνεργασίες.
    Τρίτο οι μάχες κερδίζονται μαχόμενοι

    Με συναδελφική εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε ανωνυμε...

    Πραγματικα εχετε δικαιο οτι κρατωντας κλειστη μια εξαθλιωνεται ο επαγγελματιας της περιοχης αλλα η μαχη δωθηκε με πολυ προσπαθεια και αγχος το καλοκαιρι του 2011... αποτελεσμα χρησης ηταν 12.000 ευρω κερδος απο τα οποία μας χρωσταει ο ΕΟΤ απο το προγραμμα κοιν τους 5000.
    Δυστυχως τα αποθεματικα του ΕΟΤ ονομαστηκαν ομολογα μια μερα πριν το psi και κουρευτηκαν απο 44 εκ και εγιναν 8 εκ ευρω... οποτε μαλον δεν θα τα παρουμε ποτε.
    Αμεση φορολογια δεν πληρωσαμε διοτι ειχαμε αποσβεσεις παγιων 15.000 ευρω.. αλλα τι να πληρωναμε .. τι ειναι ο καβουρας και τι το ζουμι του ( λαικη παροιμια )
    Μεχρι και περισι τιμουσαμε τους 6 υπαλληλους μας με 950- 1000 στο χερι ενω πραγματικα ντρεπομαι να προτεινω 600 μικτα όπως ειναι πια η αγορα σημερα ... και ποιος υπαλληλος θα δουλεψει ενσυνειδητα με 450 ευρω στο χερι ?
    οι μαχες κερδιζονται μαχομενοι .. ειναι αληθεια αυτο αλλα τακτικη της μαχης ειναι και η τακτικη υποχωρηση χωρις απολειες για να περασει ο χρονος και να ανακτησεις δυναμεις...
    τελος ρωτηστε τους επαγγελματιες που εχουν κλεισει τις επιχ/σεις τους και εχουν καταναλωσει τα αποθεματικα (τα ετοιμα)τους τα θε επρεπε να κανουν πολυ πριν κλεισουν ..
    Δυστυχως ο εχθρος φετος δεν ειναι γνωστος ουτε η φορολογια ειναι γνωστη ουτε οι συνθηκες ...
    Η επαφη με συνεργατες δεν χανεται, απλα οι πελατες πια ζητανε πιο φθηνο απο το φθηνοτερο το οποίο ειναι κατω του κοστους μας.

    Παρολα αυτα απανταμε στα μηνυματα για κρατησεις και τα προωθουμε σε συναδελφους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή