Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ

Οι μεταρρυθμίσεις ενταφιάζονται με γοργό ρυθμό. Για την ακρίβεια ενταφιάζεται η πρόθεση μεταρρυθμίσεων, διότι μεταρρυθμίσεις ούτε έγιναν, ούτε πρόκειται να γίνουν. Αντίθετα οι μισθοί και οι συντάξεις – αναγκαστικά – θα συνεχίζουν να μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Τα ταξί στην Θεσσαλονίκη έκαναν στις 2 Απριλίου 24ωρη απεργία, αντιδρώντας μεταξύ άλλων και σε πρόβλεψη του νομοσχεδίου για ταξί 5-9 θέσεων. Η ΠΝΟ δεν θέλει απελευθέρωση του καμποτάζ και προγραμματίζει 48ωρη απεργία την Μεγάλη Εβδομάδα. Η εφαρμογή του νόμου για τα γενόσημα αναστέλλεται λόγω… τεχνικών δυσκολιών και έπεται συνέχεια. Δικηγόροι, μηχανικοί και πολλοί άλλοι βρίσκονται «επί ποδός πολέμου».

Οι πληροφορίες ότι τα κλειστά και προστατευόμενα επαγγέλματα ιδρύουν ενιαίο σύλλογο με επίτιμο Πρόεδρο τον κ. Μπαμπινιώτη, ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο. Απλά ο κ. Μπαμπινιώτης έδειξε τον δρόμο, πώς δηλαδή αναστέλλονται επιτυχώς οι μεταρρυθμίσεις, όταν περιβάλλονται με ρεαλισμό και …πανεπιστημιακό κύρος.

Αντίθετα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο κ. Βορίδης πρότεινε στον κ. Μπαμπινιώτη να γίνει σύμβουλος του σε θέματα (μη) μεταρρυθμίσεων στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, που μετά βεβαιότητας θα αναλάβει μετά τις επικείμενες εκλογές.

Στέλιος Σταυρίδης

ΥΓ. Η απογοήτευσή μου έχει κορυφωθεί. Δεν διατηρώ πλέον καμία ελπίδα ότι η χώρα μπορεί να διασωθεί. Μοιραία θα πάμε αύτανδροι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου