Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΕΤΕ: Μια άλλη τουριστική Ελλάδα...


- Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η αξιολόγηση βάσει πεπραγμένων των υπουργών...
- Πρόσθετα έσοδα 300-500 εκ. ευρώ και 60.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας
- Ενδιαφέρουσα η περίπτωση της Κύπρου με την συνθήκη Σέγκεν
- Πρόταση υπό αυστηρές προϋποθέσεις για ποιτικές επενδύσεις "πάνω στη θάλασσα"


Μια άλλη τουριστική Ελλάδα, που θα συμπαρασύρει και την "άλλη Ελλάδα" στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, οραματίζεται ο ΣΕΤΕ, με τέσερεις απλές (για τον κοινό νου) κινήσεις:
- Μείωση Φ.Π.Α.
- Προώθηση ειδικού χωροταξικού με απλές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και αναβάθμιση του υφστάμενου δυναμικού
- Διευκόλυνση χορήγησης θεωρήσεων Visa με προοπτική για 3.000.000 το χρόνο άμεσα
- Χάραξη πολιτικής αερομεταφορών


Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, οι προαναφερθείσες αλλαγές, που έχουν προκύψει από έρευνες και μελέτες, μπορούν να δώσουν εισόδημα και θέσεις εργασίας στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Πιο αναλυτικά όσον αφορά στο θέμα των χορηγήσεων Visa, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά ότι με κατάλληλους χιερισμούς, χωρίς έξοδο απο την συνθηκη Σεγκεν, αλλά είτε με την ελαστικοποίηση, είτε με την εφαρμογή του μοντέλου που εφαρμόζει η Κύπρος, μπορούμε να χορηγούμε άμεσα επιπλέον 3.000.000 βίζες που "μεταφράζονται" σε 60.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και έσοδα μόνο από Φ.Π.Α. της τάξης των 300 έως 500 εκ. ευρώ.

Για το θέμα του Φ.Π.Α. ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έχει θέσει υπόψιν της τρόϊκας το αίτημα του τουριστικού κλάδου για μείωση των συντελεστών και δεν συνάντησε αρνητική θέση. Μάλιστα σε εξαιρετικά σοβαρή έρευνα που έκανε ο διεθνής οίκος Delloite αποδεικνύεται η άμεση σχέση μείωσης ΦΠΑ και αύξησης τουριστικής κίνησης.

Τέλος για το χωροταξικό σημείωσε την απόλυτη αποτυχία της πρότασης που παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της, ενώ υποστήριξε την ανάγκη εκμετάλλευσης της μεγάλης ακτογραμμής της χώρας με ποιοτικές επενδύσεις και με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου