Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στη BOOT, στο Ντίσελντορφ, ο Ε.Ο.Τ.


Με θετικά μηνύματα για τη χώρα μας ολοκληρώθηκε η 43η Διεθνής Έκθεση ΒΟΟΤ, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ, το διάστημα 21 έως 29 Ιανουαρίου 2012.
Παρόλη την αρνητική προβολή της χώρας μας στο γερμανικό τύπο, οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για τη χώρα μας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι είπαν ότι επισκέπτονται την Ελλάδα επί σειρά ετών...


Κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών της έκθεσης, 1.656 εκθέτες από 62 χώρες είχαν τη δυνατότητα σε έναν εκθεσιακό χώρο 220.000 τ.μ., να παρουσιάσουν νέα υπερσύγχρονα και πολυτελή σκάφη αναψυχής, τις νέες τάσεις στο θαλάσσιο τουρισμό και σπορ, καθώς επίσης και όλα τα είδη θαλάσσιου εξοπλισμού.

Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον 246.700 επισκεπτών, από 60 περίπου χώρες και σύμφωνα με τα στατιστικά της έκθεσης το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών, σχεδόν το 50%, προσέλκυσαν τα σκάφη αναψυχής και τα ιστιοφόρα, 27% ενδιαφέρθηκαν για καταδυτικό εξοπλισμό, ενώ περίπου 30% των επισκεπτών ήθελε να ενημερωθεί για τους διάφορους τουριστικούς προορισμούς.

Το λιτό ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 88 τ.μ. και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τη δυνατότητα επίσκεψης της Ελλάδας με σκάφος.

Η επόμενη ΒΟΟΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 27 Ιανουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου