Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τι βρίσκει κανείς όταν "σκαλίζει" το μνημόνιο


Κρατικές ενισχύσεις στον ΟΠΑΠ !!!
Τι είναι αυτό πάλι...


Τι βρίσκει κανείς όταν σκαλίζει το μνημόνιο; Πολλά και διάφορα και ενίοτε και ενδιαφέροντα. Όπως για παράδειγμα στην σελίδα 436, η οποία περιλαμβάνεται στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, και περιγράφει τις διαδικασίες. Στον ΟΠΑΠ, λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα αναφέρει: " Εκκαθάριση κρατικών ενισχύσεων". Αυτό λοιπόν ανοίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχε ανακοινωθεί κάποιου είδους κρατική ενίσχυση; Και τίθεται μια σειρά πολύ σοβαρών ερωτημάτων:


1. Τι είδους κρατικές ενισχύσεις είναι αυτές; Και πότε δόθηκαν; Μάλιστα στο αγγλικό κείμενο αναφέρει “state aid”, και οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν...
2. Από ποιον πρέπει να γίνει η εκκαθάριση και πως θα δοθούν πίσω ( sic )
3. Επειδή προφανώς -αυτό έχει δείξει η εμπειρία μέχρι σήμερα - θα δοθούν πίσω από τον ίδιο τον Οργανισμό, και επειδή ο ΟΠΑΠ είναι εισηγμένος, έχει ενημερωθεί το Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Και όλο αυτό έχε προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ( δηλαδή τώρα ), μαζί με την εκκίνηση της διαδικασίας στον ΟΔΙΕ.

Επίσης στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 πρέπει να γίνει εκκαθάριση κρατικών ενισχύσεων στο ΚΑζίνο της Πάρνηθας, όπου είναι το γνωστό θέμα με τα εισιτήρια, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει πολλάκις.

Τέλος τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η υποβολή προσφοράς για την ιδιωτικοποίησ των Κρατικών ΛΑχείων, από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Για να δούμε αν και τι λαβράκι βγάλαμε σήμερα και βέβαια να δούμε και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων π.χ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου