Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αναζητείται... εγκύκλιος


Ουδέν νεώτερο από το «μέτωπο» του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις, χθες, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου ότι η σχετική εγκύκλιος θα είχε εκδοθεί μέχρι το τέλος της ημέρας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη της.
Εντάξει έχουμε καιρό, δεν χρειάζονται βιασύνες, δεν μπήκε ακόμη ο Σεπτέμβρης...


Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η εγκύκλιος θα εφαρμοστεί ως έχει μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος και τόνισε ότι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ είχε ληφθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τη μη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Έσπευσε, βεβαίως, να προσθέσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο έπρεπε να ληφθεί, όπως και τα υπόλοιπα του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να προκύψουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Ο κ. Οικονόμου, απέρριψε τις φήμες περί λήψης πρόσθετων μέτρων, ενώ εκτίμησε ότι το Μεσοπρόθεσμο αρκεί και μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων.
Αναφορικά με τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοοφειλέτες, σημείωσε ότι δεν συμφωνεί να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους, αλλά να επιβληθούν κυρώσεις. Είναι αναγκαίο είπε, μεταξύ άλλων, «ο επώνυμος « φοροφυγάς να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Τέλος σε ό,τι αφορά στη φοροκάρτα, άφησε να εννοηθεί ότι επανεξετάζεται να δοθούν κίνητρα με γνώμονα να ενισχυθεί το κίνημα των αποδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου