Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Προβληματισμός για την τουριστική κατοικία από ξενοδόχους της Κω


Τον έντονο προβληματισμό τους για πιθανή υπερανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας εξέφρασαν οι ξενοδόχοι της Κω, στο πλαίσιο της τρίτης περιφερειακής εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που διεξήχθη πρόσφατα στο νησί...

Αναφερόμενοι στην επικείμενη θέσπιση νέου νομικού καθεστώτος για τις Σύνθετες Τουριστικές Αναπτύξεις, οι ξενοδόχοι της Κω σημείωσαν τον άμεσο κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπούν οι τουριστικές κατοικίες σε παραθεριστικά καταλύματα, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού, κ. Κωνσταντίνος Καΐσερλης, ανέφερε ότι θα μπλοκάρει πιθανές αδειοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων για τουριστική κατοικία.

Στην εκδήλωση, στην οποία περευρέθηκαν περισσότεροι από 150 ξενοδόχοι, πολιτικοί φορείς και επιχειρηματίες της Κω, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ανέπτυξε τις πολιτικές του υπουργείου του αναφορικά με την αναδιοργάνωση του Ε.Ο.Τ. και το «άνοιγμα» νέων αγορών για την Ελλάδα, ενώ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ανέλυσε τα τουριστικά προβλήματα της περιφέρειας και πως αυτά μπορούν να αμβλυνθούν μέσα από το θεσμό του Καλλικράτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ τόνισε τη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων για τις αδικαιολόγητες εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε., που «πνίγουν» τους μικρούς ξενοδόχους, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατηγορώντας το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ότι «κωφεύει». Καταλήγοντας, ο κ. Χατζημιχαήλ επισήμανε τις ευεργετικές συνέπειες της ανάπτυξης της αγοράς των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους (LCC) για το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου