Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Θα ιδιωτικοποιηθεί το...αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας!!!!

Κοσμογονία στα ελληνικά αεροπορικά χρονικά, καθώς θα ιδιωτικοποιηθούν πλήθος αεροδρομίων μεταξύ των οποίων της Αστυπάλαιας, της Κοζάνης και της Άνω και Κάτω Αγουλινίτσας... Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για την εκμετάλλευσης αεροδρομίων από ιδιώτες. Σύμφωνα με το μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης που προωθείται, το κράτος θα παραχωρήσει για μια μεγάλη περίοδο συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του (ή δικαιώματα) έναντι επενδύσεων που θα δεσμευθούν να κάνουν οι ιδιώτες για να αξιοποιήσουν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.


Οι ιδιώτες θα έχουν μεν την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων των αεροδρομίων, αλλά στις εταιρείες που θα συσταθούν, την προεδρία και το πλειοψηφικό πακέτο θα έχει το δημόσιο, ενώ στους ιδιώτες θα περάσει το μάνατζμεντ και ένα μειοψηφικό πακέτο.

Το ότι οι Ισπανοί ιδιωτικοποίησαν σε μία νύχτα τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της ΒΑρκελώνης, είναι απολύτως επουσιώδης λεπτομέρεια. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει οικολογικές ευαισθησίες και προέχει η διασφάλιση της βόσκησης των αιγοπροβάτων της Αστυπάλαιας (που βόσκουν στο αεροδρόμιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου