Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Κόκκινο" της Κομισιόν στη συγχώνευση AEGEAN-OA

Αρνητική θα είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η "απάντηση" της Κομισιόν στο αίτημα για συγχώνευση της Ολυμπιακής με την AEGEAN. Όπως δημοσιεύει και ο ΣΚΑΙ ( εδώ ), εξετάζοντας την αίτηση συγχώνευσης των δύο εταιρειών ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σύμφωνα με πληροφορίες καταλήγει στην απόφαση να μη δώσει το «πράσινο φως» της Κομισιόν για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι δεν πείστηκε ότι η συγχώνευση δεν θα δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την ημέρα των Φώτων, δύο ανώτατοι εκπρόσωποι των δύο εταιριών, είχαν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κ. Αλμούνια, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν...
Ο Ευρωπαίος επίτροπος επικαλέστηκε την απόρριψη ανάλογου αιτήματος των εταιρίων RYANAIR και AIR LINGUS, που είχε γινει με το αιτιολογικό ότι μια τόσο μεγάλη εταιρία όπως η RYANAIR, παίρνοντας τα δικαιώματα μιας κρατικής εταιρίας θα γινόταν κολοσσός δημιουργώντας θέματα ανταγωνισμού. Η ελληνική πλευρά έβαλε την επιτυχημένη συγχώνευση της ALITALIA με την AIRONE.

Σε κάθε περίπτωση η απόρριψη του αιτήματος γεννά πολλά ζητήματα στις δύο εταιρίες και σίγουρα το σκεπτικό της απόφασης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ σαφώς σε δυσκολότερη θέση βρίσκεται η Ολυμπιακή.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι δύο εταιρίες θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

1 σχόλιο:

  1. Προσφεύγοντας στο ΕΔ απλά αγοράζουν χρόνο αλλά αυτοί είναι και γρήγοροι, όσον αφορά το νόμο 703/77 είναι θέμα απλής ανάγνωσης και σαφής είναι και τα έλεγε αυτά, απορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή