Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή-απάντηση της Γιάννας Δεσποτοπούλου στην ΕΞΑ-Α


Στην επιστολή-διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής για το… εμπάργκο της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics στα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου της πόλης, απάντησε με νέα επιστολή η πρόεδρος της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής «Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου, σε μία προσπάθεια να σώσει την κατάσταση...

Στην επιστολή, την οποία απέστελλε η κα. Δεσποτοπούλου στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, με κοινοποίηση στους κ.κ. Γερουλάνο, Παπουτσή, Νικητιάδη, Κακλαμάνη, Πουσσαίο, Κανελλόπουλο και Καραχισαρίδη, επισημαίνεται ότι το αίτημα αφορούσε στη φιλοξενία αθλητών με διανοητική αναπηρία και μάλιστα εκείνων που θα αγωνισθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Σ.Ε.Φ. (ο μεγαλύτερος σημειωτέον αριθμός των αθλητών που θα αγωνισθούν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Μαρκόπουλου και του Sailing Academy στον Μαραθώνα, θα φιλοξενηθεί σε εγκαταστάσεις διαφόρων φορέων στον Άγιο Ανδρέα, Νέα Μάκρη Αττικής).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Δεσποτοπούλου, πρόκειται για μία μόνο κατηγορία «υποψηφίων πελατών» κατά την διάρκεια των Αγώνων, και μάλιστα εξόχως ειδική. Συμπληρώνει δε ότι «η φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών Special Olympics, απαιτεί περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας και αυξημένων δυνατοτήτων ευχερούς μετακίνησης προς τους αγωνιστικούς χώρους του Ελληνικού και του Σ.Ε.Φ., (110 πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας σε ώρες αιχμής είναι αδύνατον) αλλά και αισθητικά ευχάριστο, ώστε να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των αθλητών με διανοητική αναπηρία, που είναι τελικά και το ζητούμενο». Η κα. Δεσποτοπούλου προσθέτει πως «οι περιοχές του καθεαυτό κέντρου της Αθήνας, που αναμφίβολα θα αποτελέσουν τον πόλο έλξης όλων των άλλων κατηγοριών επισκεπτών το καλοκαίρι του 2011, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σήμερα και πάντως δεν ανταποκρίνονται στον επιθυμητό βαθμό, στις παραπάνω ιδιαίτερες προδιαγραφές. Την εκτίμηση αυτή, συμμερίζεται απόλυτα και η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics και τούτο δεν αναφέρεται τυχαία».
Βεβαίως, η κα. Δεσποτοπούλου υπογραμμίζει ότι Η ΑΘΗΝΑ 2011, εν προκειμένω δε και η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics, ουδέποτε θα διατύπωναν οποιονδήποτε προβληματισμό αναφορικά με τη φιλοξενία των λοιπών πολυάριθμων ομάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων (επίσημοι, γονείς, κριτές, εκπρόσωποι ΜΜΕ και λοιποί εξ ανάγκης συνοδοί) στο κέντρο της Αθήνας.

1 σχόλιο:

  1. Μηπως κάποιος πρέπει να την πάρει με τα γιαούρτια έχει ηδέα πόσα πούλμαν κυκλοφορούν κάθε ημέρα στο κεντρο της Αθήνας ??
    Έχει ηδέα του κυκλοφοριακού στον άξονα της παραλιακής την θερινή περίοδο ??
    Μάλλον θα πρέπει να βρει άλλες δικαιολογίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή