Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

1175 € δαπανούν οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι πελάτες της γαλλικής Ριβιέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Blu, του μεγαλύτερου οργανισμού επιστροφής Φ.Π.Α. στους τουρίστες εξωκοινοτικών χωρών, για τις αφορολόγητες αγορές. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της PACA (Provence-Alpes-Cote-d’Azur), ποσοστό άνω του 50% των αφορολόγητων αγορών γίνονται από πολίτες έξι κρατών.

Παρά την μείωση το 2009 των συναλλαγών των Ρώσων κατά 11,8%, φέτος εμφανίζεται μια αύξηση της τάξης του 27%, με μέσο επίπεδο αγορών ανά τουρίστα τα 1175 €. Μετά τους Ρώσους ακολουθούν οι Αμερικανοί (+2.6%), οι Κινέζοι (+14.8%) και οι Ελβετοί.
Είδη ρουχισμού, υποδήματα και αξεσουάρ είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους τουρίστες, αντιπροσωπεύοντας το 84% των συνολικών αγορών. Ρολόγια και κοσμήματα ακολουθούν.

Σχεδόν το 34% των αγορών γίνεται στις Κάννες και ακολουθούν η Νίκαια (29%), το Monte Carlo (11%), το Saint-Tropez (6%) και η Μασσαλία (5.6%). Στην Μασσαλία οι μεγαλύτεροι αγοραστές είναι οι Αλγερινοί που έρχονται με φέρρυ ακτοπλοϊκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου