Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έχουν γνώση οι φύλακες...

 
- Σας τα είχαμε γράψει από τις αρχές Οκτώβρη εδώ και εδώ 
- Ξεκάθαροι οι στόχοι, μένει να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές
 - Υπάρχει σχέση με κάποιες συλλήψεις του ΣΔΟΕ σε 3 εταιρίες συγκεκριμένου κλάδου; 
- Mήπως πρέπει να πάρουν θέση οι τουριστικοί φορείς; Ναι ή όχι στην WTM;

 ή πως η συμμετοχή της χώρας στην World Travel Market, έγινε 
"σκάνδαλο" 1 εκ. ευρώ στο μυαλό κάποιων άσχετων. 

Μετά την παταγώδη αποτυχία της πρώτης προσπάθειας στις αρχές Οκτώβρη να βραχυκυκλωθούν οι ενέργειες της τουριστικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο υπουργείο, όσο και κυρίως στον Ε.Ο.Τ., με αλλαγές τόσο δομικές,όσο και προσώπων, τις τελευταίες ημέρες έχουμε νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την γνωστή ιστορία του flashmob στο Λονδίνο και συνεχίζεται με δημοσιεύματα για τη συμμετοχή της χώρας στην WTM. 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας δαπανήσαμε 1 εκ ευρώ για τα "μάτια της Όλγας" για να συμμετάσχουμε στην WTM. 
Μάλιστα δημοσιεύεται και η ανάλυση του ποσού αυτού, από το οποίο τα 670.000 ευρώ αφορούν στην ενοικίαση του χώρου και την κατασκευή του περιπτέρου. 
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!!! 
Την άγνοια ότι η αγγλική αγορά είναι η δεύτερη σε μέγεθος για τη χώρα και η συμμετοχή μας αυτονόητη;
Ή την απόλυτη άγνοια του γεγονότος ότι τα 670.000 ευρώ τα πληρώνουν οι συνεκθέτες που συμμετέχουν και όχι ο Ε.Ο.Τ., ο οποίος απλώς κάνει τον ... ταμία. 
Ή ότι το κόστος έχει συρρικνωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια;
Αλλά τι να πει κανείς. 
Και βέβαια όπως είχαμε σημειώσει στις 9 Οκτωβρίου: 
"Η μόνη επίπτωση τέτοιων ενεργειών, είναι η επιτάχυνση των αλλαγών"...
Ειδικά ως προς τον Ε.Ο.Τ., σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Διοίκηση του Οργανισμού διακρίνει την ύπαρξη ενός “σχεδίου υπονόμευσης” των κινήσεων και των αποφάσεων στρατηγικής που σχεδίασε και επιχειρεί να υλοποιήσει, από “κέντρα” και “συμφέροντα” που εκδηλώνονται μέσω του ευρύτερου mediaκού περιβάλλοντος, αλλά ακόμα και εντός του ίδιου του Οργανισμού, όπου έχουν εντοπιστεί μάλιστα και συγκεκριμένες "διαρροές".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτά τα κέντρα και συμφέροντα έχουν στοχοποιήσει κομβικά πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας για λόγους που ακόμα διερευνώνται, ενώ καθίσταται σαφές ότι οι στοχοποιημένοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο τους για τη ριζική αναδιοργάνωση του τομέα και για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις - σε Διοικητικό και υπηρεσιακό επίπεδο - που κρίνουν αναγκαίες για να βελτιωθεί η απόδοση και αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού του υπουργείου και του ΕΟΤ, να εξαλειφθούν παρελκυστικά φαινόμενα και τυχόν “κατεστημένα” και να προχωρήσει όσο γίνεται πιο εύστοχα η προσαρμογή στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε τέτοιου χαρακτήρα “υπονομευτικές κινήσεις” αποδίδονται, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια μπλοκαρίσματος ορισμενων απόφάσεων που ελήφθησαν πρόσφατα από το δ.σ. του Οργανισμού, η όλη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές πάντα, αποδίδονται σοβαρές ευθύνες - και θα αναζητηθούν - στο Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας για σειρά “αστοχιών” που όπως υποστηρίζεται, κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της World Travel Market με “κορωνίδα” τη διοργάνωση του flashmob και της δεξίωσης που το ακολούθησε, με ευθύνες να αναζητούνται και για την εταιρεία που εμπλέχθηκε.
Ειδικά ως προς το flashmob, θέμα που, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε μερίδα του τύπου και της διαδικτυακής σφαίρας, έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.λπ., αλλά και νέα δημοσιεύματα που ρίχνονται σήμερα στην επικαιρότητα, θεωρείται ότι χρησιμοποιείται σαν αφορμή για μία σκληρή και ανυπόστατη επίθεση εναντίον της πολιτικής ηγεσίας και πίσω από όλα αυτά ανιχνεύονται συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Για τον ΕΟΤ ειδικότερα, θεωρείται ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αλλά οι αλλαγές θα προχωρήσουν χωρίς καμία μεταβολή στα σχέδια που γίνονται. Στο πλαίσιο αυτό, επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στη Διεύθυνση Επιθεώρησης ενώ θα γίνει άμεσα, ίσως και από την επόμενη εβδομάδα και δεύτερο “κύμα” αλλαγών διευθυντικών στελεχών νευραλγικών διευθύνσεων (rotation). Θα μεταβληθεί άρδην, ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών και ειδικά των στελεχών που κατέχουν θέσεις προισταμένων διευθύνσεων και τμημάτων, με στόχο να εγκαθιδρυθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο, εργασίας και απόδοσης, λειτουργίας της διοικητικής ιεραρχίας και επίτευξης στόχων και αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου