Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Προχωρούν ( ; ) τα περιφερειακά αεροδρόμια!!!


Όλα καλά λέει τώρα η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό των περιφερειακών αεροδρομίων, που δείχνει να "ξεκολλάει", σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Και βέβαια στην αναβάθμιση των αεροδρομίων μέσα από τις επενδύσεις που θα κάνει ο ανάδοχος, στηρίζει πολλά ο ελληνικός Τουρισμός για την περαιτέρω ανέλιξή του, αφού δεν θα χρειάζεται οι τουριστικοί φορείς να ... προμηθεύουν τα αεροδρόμια με χαρτί υγείας και λάμπες φωτισμού.
Και για σοβαρές επενδύσεις βέβαια ούτε λόγος!!! 
Συγκεκριμένα σε χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρονται τα εξής "εύγλωττα": 
" Σχετικά με δημοσιεύματα για το διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας, διευκρινίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ακολούθησε αυστηρά την προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία η οποία περιλαμβάνει σειρά ανεξάρτητων ελεγκτικών μηχανισμών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και αρχές διαφάνειας.
Συγκεκριμένα, σύμφων α με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, πριν την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, υφίσταται υποχρέωση για τη διενέργεια ανεξάρτητης αποτίμησης του προς αξιοποίηση στοιχείου. Κατά τη διάρκεια της διαγωνιστική ς διαδικασίας και πριν την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, το ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν διενέργειας ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμ ού, προσέλαβε ως ανεξάρτητο αποτιμητή, εταιρεία διεθνούς κύρους με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία στον αεροπορικό κλάδο και στις αποτιμήσεις. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΤΑΙΠΕΔ διαφυλάσσει το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. 
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό καθεστώς έντονου ανταγωνισμού , ενώ επετεύχθη ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα ύψους €1,23 4 δισ. εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό. 
Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ. ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου €1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος".
Αν συνυπολογίσουμε ότι σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή θα εγκριθεί η πώληση του 51% του ΟΛΠ, φαίνεται ότι μάλλον κάτι πάει να κινηθεί...
Άμποτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου