Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Έλληνες ξενοδόχοι περιμένουν...


...θετικές εξελίξεις στο β' τρίμηνο του 2015, αλλά και συνολικά για την τρέχουσα χρονιά

- Δείτε αποκλειστικά το "Βαρόμετρο" της GBR Consulting
- Διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων μεταξύ ξενοδοχείων πόλης και διακοπών!!!
  


Οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι γενικά αισιόδοξοι τόσο για το 2ο τρίμηνο του 2015 όσο και για το υπόλοιπο έτος, με σημαντικές βελτιώσεις τόσο από πλευράς πληρότητας όσο και τιμών. 
Όσον αφορά την αγορά γενικά είναι πιο επιφυλακτικοί σχετικά με την αύξηση του ARR στο επόμενο τρίμηνο. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των ξενοδόχων πόλης και ξενοδόχων resort. 
Με αύξηση της τάξης του 30% των διεθνών τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας και 22% της Θεσσαλονίκης, οι ξενοδόχοι πόλης αναμένουν να συνεχιστεί αυτή τη θετική τάση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς και για όλο το 2015. 
Για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία οι ξενοδόχοι προβλέπουν ότι η πληρότητα και το ARR θα κυμανθούν σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλά παραθεριστικά ξενοδοχεία μόλις άνοιξαν. 
Πρόβλεψη για ολόκληρο το 2015...


Επίσης, σύμφωνα με την πρόσφατη τουριστική επικαιρότητα, οι κρατήσεις από τη Γερμανία μειώθηκαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν απογοητευτικές και για ορισμένες άλλες σημαντικές αγορές οι εξελίξεις είναι αβέβαιες. 
Τέλος, η έρευνα Βαρόμετρο αποκαλύπτει ότι οι ξενοδόχοι 4 και 5 αστέρων, είναι γενικά αισιόδοξοι, ενώ το τμήμα 3 αστέρων είναι λιγότερο αισιόδοξο και ι αναμένουν σταθεροποίηση των πληρότητας και τα επίπεδα ARR, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου