Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Τουρισμός στα χέρια μας!

- Δείτε και το σχετικό βίντεο


- Aπαράδεκτος χαιρετισμός Ψωμιάδη, με τις γνωστές ατάκες περί αθηναϊκού κράτους, αποσιωπώντας το μηδενικό έργο στον Τουρισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
-Γρ. Τάσιος: Να πάμε στο Μιλάνο...
- Renzo Lorio: Προσέξτε τις απεργίες

 Με υψηλές παρουσίες ξένων αξιωματούχων βρίσκεται σε εξέλιξη το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας και Θράκης. Στην έναρξη των εργασιών μίλησαν ο κ. Ρέντζο Λόριο, πρόεδρος του Federturismo Confindustria (ιταλικός ΣΕΤΕ) και υπεύθυνος της ACCOR για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Ζελελίδης, ενώ χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δ. Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο προεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Σαραντόπουλος. 

Ο κ. Λόριο τόνισε ότι οι απεργίες και οι εικόνες αναταραχών που βγαίνουν στο εξωτερικό για την Ελλάδα, κάνουν πολύ κακό στον ελληνικό τουρισμό και έχουν δυσμενέστερο αποτέλεσμα απο την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας. Είπε ότι η Ιταλία θα βοηθήσει την Ελλάδα με τεχνογνωσία και ότι άλλο απαιτείται και κάλεσε σε συνεργασία.
Ο κ. Τάσιος από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη προβολής της Βορείου Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού, δίνοντας "ραντεβού" στην έκθεση του Μιλάνου για να "φέρουμε Ιταλούς τουρίστες στη Χαλκιδική".

 Στον χαιρετισμό του ο κ. Ψωμιάδης, δυστυχώς συνέχισε για μια ακόμη φορά την αδόκιμη επίθεση στο "αθηναϊκό κράτος" αποφεύγοντας να αναφερθεί στο μηδενικό έργο της Περιφέρειας στον τομέα του Τουρισμού. Ζήτησε μάλιστα αρμοδιότητες και πόρους, προκαλώντας απορία για το τι προτίθεται να τα κάνει εάν δοθούν, δεδομένης της πλήρους τουριστικής απραξίας της Περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ζητήσει στήριξη και τεχνογνωσία από το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου