Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σωστή κίνηση...


Στα πλαίσια της ενίσχυσης των συστημάτων ασφαλείας στους Επιβατικούς Σταθμούς Κρουαζιέρας, o Ο.Λ.Π. Α.Ε. ανέθεσε την προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) ηλεκτρονικών συσκευών ελέγχου αποσκευών X-RAY’s (τριών για ογκώδεις αποσκευές και τριών χειραποσκευών), καθώς και τριών (3) μαγνητικών πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, τελευταίας τεχνολογίας. Τα μηχανήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους, που διακινούνται στα Κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, με σκοπό την αποτροπή έκνομων ενεργειών και για την προστασία της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι για την ενίσχυση της ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά διενεργείται διαγωνιστική διαδικασία για εκπόνηση νέων και αναθεώρηση των ήδη υφιστάμενων μελετών αξιολόγησης ασφαλείας (Α.Α.Λ.Ε.) και την κατάρτιση νέων και αναθεώρηση των ήδη υπαρχόντων σχεδίων ασφαλείας (Σ.Α.Λ.Ε.) των λιμενικών εγκαταστάσεων Νέου ΣΕΜΠΟ, Κρουαζιέρας και Car Terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. από Αναγνωρισμένο Οργανισμό Ασφαλείας (Α.Ο.Α.).Στο μεταξύ και με αφορμή το ετήσιο Σαλόνι Επαγγελματικό Σκαφών Αναψυχής, στου οποίου τα εγκαίνια στον Πόρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσιάστηκαν στους ξένους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες τα στοιχεία Διακίνησης Κρουαζιέρας τριμήνου (Ιανουάριος- Μάρτιος 2011), τα οποία είναι θετικά για το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριμήνου 2011 του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε σχέση με τα στοιχεία του 2010:
1. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 5,1 %
2. Οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 58,1% εκ των οποίων οι επιβάτες transit κατά 72,9% (από 80.808 το 2010 σε 139.692 το 2011).

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Διεθνή Κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων και της Οδηγίας 2005/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο λιμάνι του Πειραιά εφαρμόζονται ισοδύναμα μέτρα ασφάλειας σε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις ως εναλλακτικά προσωρινά μέτρα ασφάλειας μέχρι την υλοποίηση των όσων απαιτούνται από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφάλειας. Ήδη, επικουρικά, μελετάται και η τοποθέτηση νέου συστήματος περιμετρικής επιτήρησης με ηλεκτρονικά μέσα για τους χώρους ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων.
Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν θα φεισθεί κόπων και εξόδων προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας όσων διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα των επιβατών του τόσο κρίσιμου και χρήσιμου Εθνικά τομέα κρουαζιέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου