Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μηδαμινή η ανταπόκριση του προγράμματος για τις 10.000 θέσεις εργασίας με voucher...


 - Απογοήτευση στο υπουργείο Εργασίας από την απόδοση του προγράμματος των 10.000 θέσεων μέσω ΣΕΤΕ και ΕΕΔΕ 

Δεν ξεπέρασαν τις 1.000 (!!!) οι θέσεις εργασίας με βάση το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών», του οποίου συνδικαιούχοι και φορείς υλοποίησης ήταν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι. 
Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη χαμηλότερο νούμερο από τις 1.000, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προσδοκούσε την δημιουργία με βάση όσα προέβλεπε το πρόγραμμα 10.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 
Και βέβαια είναι άξιο απορίας πως από 52.500 αιτήσεις που κατατέθηκαν, όπως είχε ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ υλοποιήθηκαν τόσο λίγες.
Η δράση εχρηματοδοτείτο από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά στη διαφήμιση του σχετικού προγράμματος τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επανεξετάζει το θέμα συνολικά και από μηδενική βάση, ώστε να μην μένουν αδιάθετα σημαντικά ποσά που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της δράσης ήταν η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ενδεικτικά δε αναφέρονταν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Κρίμα...

8 σχόλια:

 1. Συγνώμη αλλά έτσι που δομήθηκε το πρόγραμμα πως να τρέξει. Αφού διαχειρηζόταν τη διάθεση των εισιτηρίων ΚΕΚ και ΙΕΚ. Αναζητούσα για 1 μήνα κάποιον νέο να απασχολήσω στην επιχείρησή μου προσφέροντας του μάλιστα και διαμονή , επικοινώνησα με περίπου 20 εκπαιδευτήρια και η ανταπόκριση ήταν από χλιαρή ως αδιάφορη. Αν το πρόγραμμα είχε δομηθεί καλύτερα θα έδινε μεγάλη ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις και θα έδινε και δυνατότητες απόκτησης εμπειρίας σε πολλά νέα παιδιά. Θα έπρεπε ο ΣΕΤΕ να είχε κρατήσει όλη τη διαχείριση και διάθεση των θέσεων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και αυτές που είχε τι τις έκανε ο ΣΕΤΕ? "συνδικαιούχοι και φορείς υλοποίησης ήταν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ"
   ΕΠΙΣΗΣ...
   "Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά στη διαφήμιση του σχετικού προγράμματος τους καλοκαιρινούς μήνες. " Δεν ακούσαμε κάποια παρέμβαση από το ΣΕΤΕ ο οποίος διεκδικεί το τίτλο του επικοινωνιακού guru? ή μήπως μου διέφυγε?

   Διαγραφή
 2. είναι άξιο απορίας πως από 52.500 αιτήσεις που κατατέθηκαν, όπως είχε ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ υλοποιήθηκαν τόσο λίγες...
  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερώτημα ... αναμένουμε την απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς ως ξενοδόχοι προσπαθήσαμε έντονα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα, επικοινωνήσαμε με ΚΕΚ, στείλαμε αιτήσεις και τον Μαϊο και τον Ιούνιο αλλά όπως μας λέγαν δεν ήταν ακόμα σε ετοιμοτητα κλπ κλπ κλπ !!! Εγώ προσωπικά απορώ και πως προκύψαν και οι 1000 θέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλουν διορισμό στο Δημόσιο. Περιμένουν τον Τσίπρα να τους διορίσει. Οι Αλβανοί εργάζονται όλοι σε 2-3 εργασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έτσι...θέλουμε και τους Έλληνες "Αλβανους",να εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ, ανασφάλιστοι,να φτυνουν αιμα για 200 και 300 ευρώ το μήνα..Μετά λέμε γιατί οι νέοι κοιτάνε να φύγουν αρον-αρον απτη χώρα..Βρηκαν ευκαιρία οι εργοδότες να τους κάνουν δουλικά με 3,60..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ειμαι επιτυχων στις 30/1/14.... αλλα δεν βρισκω επιχειρηση στην περιοχη μου ...ακουω αλλα παιδια να λενε οτι δεν τους πληρωνουν ή αργουν να παρουν τα λεφτα...οποτε δεν ξερω αν θα συμμετεχω στο προγραμμα ..δεν μπορω να ειμαι σε μια επιχειρηση 7 ωρες την ημερα χωρις μισθο για 4-5 μηνες...κ δεν γινεται να κοιταξω παραπερα γιατι ειναι κ τα μεταφορικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά το σχόλιο του πρώτου δείχνει την αγανάκτηση των εργοδοτών που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για τζάμπα υπάλληλο, "αναζητούσα για 1 μήνα κάποιον νέο να απασχολήσω στην επιχείρησή μου προσφέροντας του μάλιστα και διαμονή", δεν αναζητούσες να απασχολήσεις κανέναν, απλά ήθελες δωρεάν εργαζόμενο και είσαι και χουβαρδάς πανάθεμα σε, δίνεις και διαμονή! Αν θες να απασχολήσεις κάποιον κοίτα να τον προσλάβεις με ένσημα και μισθό και άσε το και καλά κράξιμο για την κατάντια του προγράμματος και κοίτα την δικιά σου κατάντια, εσείς σαν εργοδότες φέρατε την κατάσταση εδώ που είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή