Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Πετάει» ο όμιλος Lufthansa


Κυριολεκτικά και μεταφορικά «πετάνε» οι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου Lufthansa, με τις οποίες διακινήθηκαν 22,1 επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του έτους...

Κατά το πρώτο τρίμηνο, 6,9% περισσότεροι επιβάτες επέλεξαν να ταξιδέψουν με τις εταιρίες Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines, bmi και Germanwings, που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στα νούμερα διακίνησης. Ο όμιλος αύξησε τη δυναμικότητα κατά 10,6% και τις πωλήσεις κατά 6,8%. Ωστόσο, μεμονωμένα γεγονότα, όπως η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική καθώς και οι καταστροφές στην Ιαπωνία, επηρέασαν αρνητικά τη συνολική απόδοση για το πρώτο τρίμηνο.
Καθώς δεν πουλήθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις, ο συντελεστής πληρότητας έπεσε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 72,5%. Τα νούμερα των επιβατών ήταν αυξημένα σε όλες της περιοχές διακίνησης, με την Αμερική να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο.
Συνολικά 13,8 εκ. επιβάτες επέλεξαν να ταξιδέψουν με τη Lufthansa Passenger Airlines το πρώτο τρίμηνο του 2011, κατά 12,5% περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Lufthansa αύξησε τη δυναμικότητα κατά 13,5% και τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν κατά 9,5%.O συντελεστής πληρότητας φορτίου μειώθηκε κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 72,6%. Ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές διακίνησης, με ισχυρότερη την περιοχή της Ευρώπης. Στη διάρκεια του τριμήνου, η Swiss International Air Lines διακίνησε περίπου 3,6 εκ. επιβάτες, η Austrian Airlines καλωσόρισε στις πτήσεις της περίπου 2,1 εκ. επιβάτες, ενώ 1,2 εκ. ταξίδεψαν με τη bmi και 1,3 εκ. με τη Germanwings.
Η Lufthansa Cargo συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία και εμφάνισε πολύ θετική επίδοση διακίνησης το πρώτο τρίμηνο. Ο αερομεταφορέας φορτίου αύξησε τον διακινηθέντα όγκο φορτίου και αλληλογραφίας κατά 19,9% σε 469.000 τόνους. Ο συντελεστής πληρότητας φορτίου έπεσε κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε ποσοστό 69,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου