Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πιλοτικό πρόγραμμα στη Ρόδο...


Τον υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νικητιάδη, επισκέφθηκαν ο κ. Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και ο κ. Γιάννης Κρέης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Στην συνάντηση ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις προτάσεις των Διευθυντών σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τις οποίες βρήκε θετικές και πραγματοποιήσιμες. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εξαγγείλει σειρά μέτρων και κινήτρων για την επιμήκυνση, με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει μάλιστα από την Ρόδο.

Επ’ ευκαιρία του πιλοτικού προγράμματος, ο κ. Ματσίγκος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι και ο Σύλλογος ΔΞΡ θα πραγματοποιήσει σύντομα ημερίδα στη Ρόδο με την συμμετοχή τοπικών αρχών και επαγγελματικών τάξεων, αλλά και των ξένων Tour Operators.
Το ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, απασχολεί την Ρόδο πολλά χρόνια. Θα πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό, ότι δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά όλες τις οικονομικές τάξεις. Χωρίς την έμπρακτη και όχι θεωρητική στήριξη όλων, οποιαδήποτε προσπάθεια θα κινδυνεύσει να αποτύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου