Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Δυναμική παρουσία της Σκιάθου στην τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo


Στην τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στο Metropolitan Expo, από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου, συμμετείχε ο δήμος Σκιάθου και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει ο Δήμος, με στόχο την προβολή του νησιού. 
Οι φορείς του Δήμου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους φιλοξενούμενους buyers της έκθεσης από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και σε εγχώριους παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, τη Σκιάθο ως αξιόλογο τουριστικό προορισμό...
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι εξαιρετικά άρτιες υποδομές του νησιού, τα πολυτελή ξενοδοχεία, καταλύματα και εστιατόρια καθώς και το πλήθος των εναλλακτικών επιλογών που έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης σχεδόν 10 μήνες τον χρόνο, όπως είναι οι όμορφες παραλίες, τα πευκόφυτα δάση με τα μονοπάτια τους, τα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και οι δραστηριότητες, όπως οι καταδύσεις, η πεζοπορία και το yachting.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, κ. Παναγιώτης Διολέτας τόνισε: «Το 2015 ήταν για τη Σκιάθο μία πολύ καλή τουριστική σεζόν κατά την οποία παρά τη γενική ύφεση, ξεπεράσαμε κατά πολύ τους στόχους μας σαν τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας τουρίστες κυρίως από την Αγγλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 
Ο τουρισμός για τη Σκιάθο είναι η “βαριά της βιομηχανία” και για αυτό ο Δήμος δια μέσου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής προωθεί και προβάλλει συντεταγμένα και με τη χρήση των νέων εργαλείων marketing και επικοινωνίας τις αρετές και τα πλεονεκτήματα της Σκιάθου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο και το 2016 να είναι μία χρονιά σταθμός για το νησί και τους επαγγελματίες του Τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου