Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Προ των πυλών οι τελικές αποφάσεις για τον ΠΡΟΤΟΥΡ


Οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), η λειτουργία του οποίου φθίνει εξαιτίας της αδυναμίας επαρκούς χρηματοδότησης, αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. 
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόεδρος του Οργανισμού έχει προγραμματίσει αναλυτική ενημέρωση των μελών επί των οικονομικών του και τις προοπτικές συνέχισης της λειτουργίας του, ενώ σε πρόσφατη συνάντησή του με ξενοδόχους ξεκαθάρισε ότι η δομή θα μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με την αναπτυξιακή εταιρεία, που ιδρύει η Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου, προκειμένου να εξασφαλίσει την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι ξενοδόχοι έλαβαν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσής τους, το Σάββατο, απόφαση για τη δημιουργία και λειτουργία αναπτυξιακής εταιρείας, που θα λειτουργεί, σε συνεργασία με την ΔΕΤΑΠ, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ θα αναλάβει επιπλέον την εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση των μελών της αλλά και την πιστοποίηση των ξενοδοχείων. 
Στόχος της εταιρείας, που θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα, θα είναι, να αξιοποιήσει στο μέγιστο επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα λειτουργεί αυτόνομα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και δύναται να επιχορηγηθεί για τις δράσεις της από άλλες πηγές. 
Θυμίζουμε ότι παρότι για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ προβλεπόταν η επιχορήγησή του με το 10% των εσόδων από τον ΔΗΦΟΔΩ και φέτος η χρηματοδότηση αφορούσε έσοδα από τον φόρο του 2014, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της. Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι μετά τα επεισόδια στην Αίγυπτο και τα πρόσφατα στην Τουρκία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες αποτυχίας και θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για το νησί. 
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου