Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ανάπτυξη της οινοπαραγωγής στην Αττική


Το Στρατηγικό Πρόγραμμα ανάπτυξης της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝΟΑΑ) για την περίοδο 2016-2020, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σωτήρης Γκίνης, παρουσία πλήθος κόσμου από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, η εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Άννα Φουλίδη, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Βουλευτές της Περιφέρειας. 
Ο κ. Γκίνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του brand name “Αττική Γη”, μέσα από πρωτοποριακές και καινοτόμες δράσεις με επίκεντρο τον τομέα της Οινικής παραγωγής και του Οινοτουρισμού με στόχο την διεύρυνση της αγοράς και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην ευρύτερη εθνική προσπάθεια.
Οι βασικοί στόχοι/άξονες δραστηριοτήτων της ΕΝΟΑΑ για την περίοδο 2016-2020 είναι οι ακόλουθοι: 
1. Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με επίκεντρο τον Αττικό Αμπελώνα 
2. Προώθηση του Σαββατιανού, και ανάδειξή του σε ποικιλία Πρεσβευτή 
3. Δρόμοι του κρασιού της Αττικής - Μεσόγεια 
4. Ανάδειξη και προβολή των κρασιών της Αττικής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό 
5. Οινοτουρισμός στην Αττική Γη - Γαστρονομία 
Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΑ, τόνισε τον καταλυτικό και κεντρικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Αττικής στην συνολική αυτή προσπάθεια. Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΟΑΑ κ. Βασίλης Αλλαγιάννης, κατά τη διάρκεια της δικής του παρέμβασης τόνισε ότι “μέσα από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική παραγωγή, να προωθήσουμε την τοπική γαστρονομία και να αναδείξουμε συνολικά τον μοναδικό χαρακτήρα της περιφέρειάς μας”. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι: “Η Περιφέρεια Αττικής και η νέα της διοίκηση έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Αττικής γιατί, μεταξύ άλλων, ο πρωτογενής τομέας μπορεί να προσφέρει άμεσα στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει επαγγελματική διέξοδο σε σημαντικό βαθμό στην ανεργία που μαστίζει και την Αττική” 
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Άννα Φουλίδη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προσπάθεια των Ενώσεων για την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο και ο Υπουργός προσωπικά είναι αρωγοί κάθε τέτοιας προσπάθειας που μπορεί να αναδείξει την παραγωγή της χώρας μας, τις καινοτόμες δράσεις και να εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως, με βιώσιμο και ήπιο τρόπο, τον φυσικό της πλούτο. 
Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα στο οποίο προσφέρθηκαν κρασιά των μελών της ΕΝΟΑΑ και τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου η οποία αντάλλαξε απόψεις για το θέμα με τους παριστάμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου