Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Επαφές Κουντουρά στις ΗΠΑ για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού


Σειρά συναντήσεων και επαφών με επίκεντρο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού περιλαμβάνει η ατζέντα της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά στη Νέα Υόρκη.
 Η κα. Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην παγκόσμια πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, με γερουσιαστές, κορυφαίους επενδυτές και εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators που «πουλάνε» Ελλάδα...  
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα και την ανάπτυξη της χώρας και από την πλευρά της η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη σημαντική υποστήριξή του στο έργο προώθησης του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ και την ελληνική ομογένεια.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του ελληνοαμερικανικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και η συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην επίτευξη του στόχου της εθνικής στρατηγικής του υπουργείου, προκειμένου η Ελλάδα να αναδειχθεί και να προβληθεί ως σημαντικό Τουριστικό Χριστιανικό Κέντρο.

Η υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με γερουσιαστές, κορυφαίους επενδυτές, καθώς και με προέδρους και εκπροσώπους οργανισμών και ενώσεων, μεταξύ των οποίων οι ΗΑΒΑ (Hellenic-American Bankers Association) και Hellenic Medical Society (για τον ιατρικό τουρισμό).
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών, η Ελληνίδα υπουργός συναντήθηκε με μεγάλους tour operators που εξειδικεύονται στην Ελλάδα, με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς και με αμερικάνικα και ομογενειακά ΜΜΕ για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού.
Επίσης, η κα. Κουντουρά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας μετέβησαν χθες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία κήρυξε τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων «Greek Day at the New York Stock Exchange».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου