Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Συνεχίζονται οι επαφές με τους Ρώσους στην Κρήτη


Την ευκαιρία, λόγω των διεθνών συνθηκών, να ευνοηθεί ο τουρισμός της Κρήτης προσπαθεί να αξιοποιήσει το νησί, μέσω συναντήσεων του Περιφερειάρχη με τον γ.γ. του ΕΟΤ και του Ρωσικού τουριστικού οργανισμού ΤΕΖ Tour. 
Η Κρήτη, που τη σεζόν που πέρασε έχασε μερίδιο από την αγορά της Ρωσίας, σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, θέλει να προσελκύσει ξανά τους Ρώσους επισκέπτες, προβάλλοντας όχι μόνο το δίπτυχο "ήλιος - θάλασσα", αλλά και τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την κρητική κουζίνα και την ιστορία του νησιού. 
Η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και η ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στη Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και τους εκπροσώπους του Ρωσικού τουριστικού Οργανισμού ΤΕΖ Tour. 
Στις συναντήσεις στην Περιφέρεια συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο ιδιοκτήτης της TEZ Tour Αλεξάντερ Βούρτιν, ο διευθύνων σύμβουλος της TEZ Ελλάς Δημήτρης Χαριτίδης, ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ Ελλάς Μανόλης Απλαδενάκης, ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Μόσχα Πολύκαρπος Ευσταθίου, και ο Διευθυντής του ΕΟΤ- ΠΥΤ Κρήτης Αριστείδης Στρατάκης.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων και ο εντεταλμένος σύμβουλος Μ. Βαμιεδάκης εξέφρασαν την αναγκαιότητα, ότι, θα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έκδοση visa σε Ρώσους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, και σε αυτό θα συμβάλλει η στελέχωση-ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των προξενείων μας ιδιαίτερα στη Ρωσία αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Ανατολικές χώρες.
Σε αυτό συμφώνησε και ο γ.γ. του ΕΟΤ ο οποίος ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εκδίδονται οι visa σε συντομότερο χρόνο, ενώ τόνισε ότι αποτελεί εθνικό στόχο η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας με την Ρωσία και τις άλλες Ανατολικές χώρες.
Στη συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της ΤΕΖ Tour, ο Περιφερειάρχης Κρήτης παρουσία και του γ.γ. του ΕΟΤ, επεσήμανε ότι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός τουριστικός προορισμός, και το νησί μας προσφέρεται για διακοπές καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της TEZ Αλεξάντερ Βούρτιν και οι Ρώσοι πράκτορες ανέφεραν ότι για τους Ρώσους τουρίστες πρώτος τουριστικός προορισμός είναι η Κρήτη σε επίπεδο Ελλάδας, τονίζοντας ότι τους δυο λαούς τους συνδέουν θρησκευτικοί, ιστορικοί, πολιτισμικοί δεσμοί.
Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές η ΤΕΖ tour πραγματοποιεί στη Χερσόνησο το ετήσιο Work Shop όπου συμμετέχουν 320 μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας που θα προωθήσουν το τουριστικό μας προϊόν ενόψει της νέας σεζόν.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου