Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η Πορτογαλία οδεύει προς ένα εκατομμύριο Γερμανούς επισκέπτες

  - Αυξημένος κατά 10% ετησίως ο αριθμός των Γερμανών ταξιδιωτών στην Πορτογαλία από το 2012 

- Στο 14% η αύξηση το πρώτο 6μηνο 

Με ένα εκατομμύριο Γερμανούς επισκέπτες αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 για την Πορτογαλία, με τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία να εμφανίζουν αυξημένες πωλήσεις πακέτων διακοπών για τη χώρα σε ποσοστό 14%. Ο αριθμός αυτός των Γερμανών τουριστών είναι πρωτόγνωρος για την Πορτογαλία, η οποία ακολουθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον τουρισμό από το 2006… 

Σημαντική τουριστική ανάπτυξη «βλέπουν» οι περισσότερες χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης από τη γερμανική αγορά, σύμφωνα με αξιωματούχους που έλαβαν μέρος στο ετήσιο συνέδριο της γερμανικής Ένωσης Πρακτόρων Ταξιδίων (DRV), στη Λισαβόνα, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 850 συμμετέχοντες. «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη περίοδος από αυτή για τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας, εδώ στη Λισαβόνα, δεδομένου ότι παρατηρείται μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος προς την Πορτογαλία», δήλωσε ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig. 
Σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς GfK, τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία εμφανίζουν αυξημένες πωλήσεις πακέτων διακοπών για την Πορτογαλία σε ποσοστό 14% το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. 
Από το 2012, από τη γερμανική αγορά ο αριθμός των επισκεπτών στην Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους), έχει αυξηθεί κατά περίπου 10% ετησίως. Εφέτος υπήρξε μια αύξηση 14% κατά το πρώτο εξάμηνο, με αποτέλεσμα η πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο Γερμανούς επισκέπτες να είναι επιτεύξιμη, για πρώτη φορά. Τα στοιχεία αυτά έγιναν δεκτά με θέρμη από τον Pedro Costa Ferreira, πρόεδρο της πορτογαλικής Ένωσης Πρακτόρων Ταξιδίων (APAVT). «Η Γερμανία είναι η υπ’ αριθμόν πρώτη αγορά για τη χώρα μας. Αν σκεφτεί κανείς ότι το μερίδιο αγοράς μας είναι μόνο 1%, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάσκεψη της DRV. Παράλληλα, σημείωσε πως «το συνέδριο ήταν κάτι περισσότερο από ένα γεγονός, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της στενότερης συνεργασίας μας». 
Εκπρόσωποι της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι η στενότερη συνεργασία με τους tour operators και η περαιτέρω προβολή της Πορτογαλίας θα μπορούσε να επιφέρει πρόσθετη ώθηση στις αυξανόμενες τουριστικές ροές προς τη χώρα. Το 2014, ο τομέας του τουρισμού συνέβαλε άμεσα στην οικονομία της χώρας κατά περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά, ενώ η συνολική συνεισφορά, συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων οφελών, εκτιμάται σε €27 δισεκατομμύρια, που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ΑΕΠ. 
Ο πρόεδρος της DRV, εξήρε τις ενεργές πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, η οποία παρουσιάζει αύξηση 40% των τουριστικών κερδών της κατά την τελευταία δεκαετία. «Η Πορτογαλία έχει ανακάμψει ταχύτερα από τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης από ό,τι οποιαδήποτε άλλη χώρα της Νότιας Ευρώπης, και ο τουρισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό», τόνισε. Ειδικότερα, στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο είχε το Εθνικό Σχέδιο Τουρισμού, που εφαρμόστηκε το 2006 και διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέτρα για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού για την ανάπτυξη των υποδομών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μετά τη λήξη του προγράμματος στο τέλος του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την τουριστική βιομηχανία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Turismo 2020. 
Μιλώντας για τις ομορφιές της Πορτογαλίας, ο κ. Fiebig είπε: «Η Πορτογαλία έχει μια μεγάλη ποικιλία από τουριστικά αξιοθέατα, τα οποία περιλαμβάνουν όχι μόνο τα παραλιακά θέρετρα στην ηλιόλουστη ακτή Αλγκάρβε, αλλά και τα ταξίδια στη Λισαβόνα και το Πόρτο. Οι λάτρεις της φύσης, οι πεζοπόροι και οι λάτρεις του γκολφ θα βρουν όμορφες προτάσεις και ποικιλία επιλογών και προσφορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου