Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Προσπάθεια για 12μηνο Τουρισμό στη Σαντορίνη


«Πρωταγωνίστρια στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας φιλοδοξεί να καταστεί η Σαντορίνη», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος στην εκδήλωση «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης υπό τη πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, παρουσία της υπουργού αναπληρωτή Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του γενικού γραμματέα Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο κ. Ζώρζος ανέφερε ότι  "...οι φορείς του νησιού θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον του προορισμού, καθώς ο στόχος είναι η Σαντορίνη να είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων επισκεπτών.
Ενδεικτικό των πρωτοβουλιών των φορέων του νησιού είναι και η πρωτοβουλία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή,100 ξενοδοχεία του νησιού θα είναι ανοιχτά τον Χειμώνα, με τις εμπορικές μονάδες του νησιού να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Σαντορίνη συνδέεται καθημερινά με πέντε πτήσεις, ενώ η επικοινωνιακή της καμπάνια περιλαμβάνει δράσεις στις αγορές του εξωτερικού». 
Στην ομιλία της η Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε ότι το " ...Το υπουργείο μας στηρίζει κάθε προσπάθεια που δημιουργεί οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική κοινωνία και κάθε δράση που προβάλλει την μοναδικότητα της Ελλάδας. Είμαι βέβαιη εξάλλου ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό".
Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές ενέργειες προβολής των νησιών που έχουν αναληφθεί".
Η ομιλία της κας Κουντουρά έχει ως εξής:
"Κύριε Δήμαρχε, 
Κυρίες και κύριοι, 
Ως αν. Υπουργός Τουρισμού στηρίζω απόλυτα ένα τέτοιο εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα για την ανάπτυξη του 12μηνου τουρισμού στο νησί, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. 
Και σας συγχαίρω κύριε Δήμαρχε, εσάς προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο, την περιφέρεια, τις επιχειρήσεις του νησιού, τους φορείς του τουρισμού και την τοπική κοινωνία, που με ζήλο και με υψηλές προσδοκίες ξεκινάτε το πρόγραμμα αυτό. 
Ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει μπροστά και πηγαίνει ψηλά. Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, καταφέραμε φέτος και πετύχαμε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και τουριστικών εσόδων: 
Περίπου 25,5 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν φέτος την Ελλάδα ενισχύοντας την εθνική μας οικονομία με 14,5 δις ευρώ. Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία αυτή, διότι εργαστήκαμε σκληρά και επίμονα όλη τη χρονιά. 
Συνεργαστήκαμε εντατικά με όλους τους φορείς τουρισμού της χώρας και όλες τις περιφέρειες. 
Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μία εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, που ήδη αποδίδει. 
Η στρατηγική μας, δυναμική και πολυμέτωπη, εφαρμόζεται ήδη πάνω σε έξι άξονες: 
· την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 
· την διείσδυση σε νέες αγορές · τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού 
· την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα 
· την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιακών δομών του Υπουργείου 
· και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Και συνεχίζουμε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ώστε να πετύχουμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ανάμεσα στους πέντε δημοφιλέστερους παγκόσμιους προορισμούς τα επόμενα χρόνια. 
Η αρχή, λοιπόν, έχει ήδη γίνει. 
Και σε αυτήν την χρονική στιγμή η Σαντορίνη, ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς, δεν επαφίεται μόνο στην αναγνωρισμότητά της, αλλά κάνει το επόμενο βήμα. 
Τα τελευταία χρόνια το νησί αξιοποιεί ιδανικά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα: τo μοναδικό φυσικό τοπίο, την ηφαιστειακή του ομορφιά, την αρχιτεκτονική του ιδιαιτερότητα, τους αρχαιολογικούς του χώρους, την μοναδική γαστρονομία και τους υπέροχους αμπελώνες με το φημισμένο Σαντορινιώτικο κρασί. 
 Προσελκύει και μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα όλες τις εποχές του χρόνου. 
Συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των τουριστών παγκοσμίως, ως προορισμός για ζευγάρια και για γαμήλιες τελετές. 
Είναι ένας ονειρεμένος τόπος. 
Το ειδυλλιακό τοπίο, η ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει, η μοναδική θέα από την Καλντέρα και φυσικά το απίστευτο ηλιοβασίλεμα της Οίας ,το καλύτερο στον κόσμο, προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών. 
Οι υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και υπηρεσίες προσελκύουν τουρισμό πολυτελείας, και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ακτογραμμή και τα κρυστάλλινα νερά, προσφέρεται για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας και γιότινγκ. 
Και αυτή ακριβώς η προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα συντελέσει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 
Ο δωδεκάμηνος τουρισμός είναι ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που: 
· Εξασφαλίζει τη συνεχιζόμενη λειτουργία επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στη μείωση της εποχιακής ανεργίας, ενισχύοντας τα έσοδα και τις θέσεις εργασίας 
· Προσελκύει ποιοτικού επιπέδου τουρίστες 
· Κινητοποιεί νέες επενδύσεις και οδηγεί σε αναβάθμιση των τουριστικών και των γενικών υποδομών 
· Βελτιώνει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων 
Το υπουργείο μας στηρίζει κάθε προσπάθεια που δημιουργεί οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική κοινωνία και κάθε δράση που προβάλλει την μοναδικότητα της Ελλάδας. 
Είμαι βέβαιη εξάλλου ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό. 
Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζω την έναρξη του προγράμματος και εύχομαι έναν καλό τουριστικά χειμώνα για το νησί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου