Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

TRUE LEADERS 2014 από την ICAP


- Η ICAP Group βραβεύει τις 54 Εταιρείες και Ομίλους TRUE LEADERS 2014
-  Βραβεία απένειμαν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, οι Πρόεδροι των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, Λέσχης Επιχειρηματικότητας και ΕΑΣΕ

Η ICAP Group βράβευσε στις 27 Οκτωβρίου για 5η χρονιά, τις επιχειρήσεις και τους Ομίλους – Ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.
Η λαμπρή τελετή παρουσιάστηκε από την δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου και σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 350 Ανώτατα Στελέχη της Ελληνικής αγοράς.
Τον κορυφαίο θεσμό True Leaders, έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Γιώργος Σταθάκης, Yπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Κώστας Ευριπίδης – Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, και Νικήτας Κωνσταντέλλος – Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).
Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε τέσσερα σημεία σημαντικά για την επιστροφή στην ανάπτυξη που είναι: η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα Χριστούγεννα, η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων στο τέλος Νοεμβρίου και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη.
Σημείωσε επίσης ότι η ύφεση κινείται με ρυθμούς κάτω από το 2% που ήθελαν οι προβλέψεις και ανέφερε ότι ίσως διαμορφωθεί στο 1,3% και αντίστοιχα θα είναι και άλλοι δείκτες βελτιωμένοι παράλληλα με αυτόν όπως ο δείκτης της απασχόλησης.
Η ICAP Group με ακρογωνιαίο λίθο τις Εκδοτικές Πρωτοβουλίες των BUSINESS LEADERS και LEADING EMPLOYERS αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και το αναγνωρισμένο ICAP Credit Score, διοργανώνει το θεσμό των True Leaders.
Το μοναδικό θεσμό που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, σημειώνοντας υψηλές αποδόσεις και πρόοδο το 2014.
Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 22.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 44 Εταιρείες και 10 Όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής κριτήρια:
1. Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2014, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece (κριτήριο κατάταξης το EBITDA)
2. Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2013 στο 2014
3. Οι Εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του Ομίλου έχουν υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από Α1 έως Β2)
4. Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους (με βάση τον τζίρο)
Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, στην εισαγωγική του Ομιλία, σημείωσε ότι οι εταιρείες και οι Όμιλοι που διακρίθηκαν αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την οικονομία της Χώρας μας, συγκυριών.
Προσέθεσε δε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής μας οικονομίας όσο και της Χώρας μας.
Διακεκριμένοι Χορηγοί της Τελετής Βράβευσης ήταν οι: AVIS, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. , ενώ Χορηγοί ήταν οι: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε., ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε. , SP - CARTONPACK HELLAS Α.Ε.Β.Ε. , ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. – PROTERGIA, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. και OTE.


Λίστα 54 True Leaders 2014 με μικτή αλφαβητική σειρά
(ΔΕΝ πρόκειται για κατάταξη)

·  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
·  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε. "ALFA
·  ALLIANZ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
·  ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
·  ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε.
·  BAYER ΕΛΛΑΣ Α.Β.E.E.
·  BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.
·  ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
·  COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.  
·  ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ)Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
·  ΕΛΙΝΟΪΛ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  ERGO Α.Α.Ε. ΖΗΜΙΩΝ
·  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
·  ΖΑΡΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
·  FLEXOPACK A.E.Β.Ε. ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ       
·  FOLLI - FOLLIE  Α.Ε.
·  FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  GENERALI HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
·  HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
·  ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ "ΒΙΚΟΣ" Α.Ε.
·  ICAP GROUP Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·  INTERNATIONAL LIFE Α.Ε.Γ.Α.
·  INTERSPORT ATHLETICS Α.Ε.Ε. 
·  INTRALOT Α.Ε.
·   ISOMAT Α.Β.Ε.Ε.
·    JUMBO Α.Ε.
·    ΚΑΥΚΑΣ, Β., Α.Ε.
·    ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
·    ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Δ., ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.
·    ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.
·    ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.&Ε.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ
·    ΜΕΤΡΟ Α.Ε.&Β.Ε.
·    ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.
·    ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.
·    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.
·    Ο.Π.Α.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.
·    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
·    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. Ι., Α.Ε.
·    ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ
·    ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.
·    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
·    ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε.
·    SP - CARTONPACK HELLAS Α.Ε.Β.Ε.
·    ΣΥΜΕΤΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥ Α.Ε.
·    ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·    ΤΙΤΑΝ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ
·    ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
·    TELEPERFORMANCE HELLAS A.E.
·    ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
·    ΧΗΤΟΣ A.Β.Ε.Ε.
·    VIVECHROM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου