Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η συνταρακτική νίκη του Dubuisson ...


... έκλεισε το φανταστικό Turkish Airlines Open 2015 

Ο Victor Dubuisson είχε έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό τελικό γύρο προς τη νίκη στο Turkish Air-lines Open το 2015, κορυφώνοντας μια φανταστική εβδομάδα γκολφ στο Μοντγκόμερι Maxx Royal, στο Belek. 
Ο Dubuisson αντικαθιστά τον Νοτιο Αφρικανό Jaco Van Zyl με birdies στις δύο τελευταίες τρύπες, διατηρώντας τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2013. 
Ξεκίνησε εξαιρετικά το γύρο του, με τρία birdies στις τέσσερις πρώτες τρύπες, αλλά ένα διπλό bogey των πέντε, στην πέμπτη τον έστειλε πίσω στην κατάταξη, στον πίνακα των νικητών. Ο περιπετειώδης γύρος του συνεχίστηκε με μία μαγική βολή από τα δέντρα στο δέκατο για να σώσει το παρ, ακολουθούμενη από έναν eagle των τριών σε τρύπα 11. 
Ο Γάλλος ακόμη υπολείπονταν του Van Zyl κατά μία βολή στη διάρκεια του 17ου γύρου, αλλά ένα θαυμάσιο putt για το birdie τον έφερε ξανά επί ίσοις όροις, και μια μαγική δεύτερη στον 18ο του εξασφάλισε άλλο ένα birdie - και τον τίτλο.
Ο Dubuisson δήλωσε: “Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για μένα, καθώς δεν είχα μια πολύ καλή σεζόν μέχρι τώρα και η νίκη μου εδώ, με έβαλε πίσω στην πρώτη δεκάδα του αγώνα στο Ντουμπάι, είναι πραγματικά εκπληκτικό.” Ο κατά τέσσερις φορές μεγάλος νικητής Rory McIlroy υπέμεινε μια απογοητευτική ημέρα, έχοντας ξεκινήσει το γύρο του με μόνο μία βολή. 
Ρίχνοντας βολές σε τρύπες οκτώ, εννέα και δώδεκα τον είδαν να πέφτει μακριά από το στόχο - και παρά τις προσπάθειές του, δεν ήταν σε θέση να παρά-γει αρκετή μαγεία στο πίσω εννέα, ώστε να προκαλέσει τους ηγέτες. 
Το Turkish Airlines Open ήταν και πάλι ένα φανταστικό θέαμα του εντυπωσιακού γκολφ που προσφέρει η χώρα, με κάθε γύρο παιγνιδιού να εξελίσσεται υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, που συντέλεσαν σε μία θαυμάσια εμπειρία γκολφ. Το τουρνουά ήταν ένα τέλειο παράδειγμα του λόγου που η Τουρκία απέσπασε τον τίτλο ‘rising star’ του γκολφ σε μια έκθεσης που δημοσίευσε η KPMG κατά τη διάρκεια του τουρνουά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ανακοινώθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα η είδηση ότι το Turkish Airlines Open θα συνεχιστεί ως μέρος του τελικού σταδίου του European Tour για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, με την Turkish Airlines – τον εθνικό αερομεταφορέα – να παραμένει ως επικεφαλής χορηγός. 
Το εμβληματικό τουρνουά της Τουρκίας θα φιλοξενηθεί το επόμενο έτος στο Carya Golf Club, επίσης μέρος της απίστευτης «ακτής του γκολφ» της χώρας. 
Ο Ilker Ayci, Chairman του Board της Turkish Airlines αναφέρει: “Ήταν μία ακόμη εντυπωσιακή εβδομάδα γκολφ εδώ στο Belek, και θα θέλαμε να προσφέρουμε τα βαθιά μας συγχαρητήρια στον Victor – ο οποίος είναι σίγουρα ένας αξιέπαινος πρωταθλητής. Αυτό το τουρνουά εξακολουθεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος ανάδειξης, της φανταστικής προσφοράς της Τουρκίας, προς τους οπαδούς του γκολφ από όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να στηρί-ζουμε το Turkish Airlines Open, και το γκολφ σε όλο τον κόσμο, και για το μέλλον.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου