Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Συνεχείς μειώσεις για τον ρωσικό εξερχόμενο Τουρισμό


Η πτώση στο ποσοστό των Ρώσων τουρίστων που ταξιδεύουν και που προκλήθηκε από την υποτίμηση του ρουβλίου, επηρέασε όλους τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Τον Αύγουστο του 2015, η Αίγυπτος σημείωσε πτώση 9%, το Μαυροβούνιο και το Βιετνάμ 8%, ωστόσο οι χώρες αυτές επηρεάστηκαν λιγότερο σε σχέση με πιο μακρινούς προορισμούς όπως η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό, που είχαν πολύ πιο έντονη πτώση. 
Ακόμη και η Τουρκία, ο εδώ και πολύ καιρό αγαπημένος και νούμερο 1 προορισμός για τους Ρώσους, μειώθηκε κατά 18% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ATOR (Russia's Tour Operators Association) για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015, τα στατιστικά για τη Ρωσία μπορεί να είναι σχεδόν 30% χαμηλότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Οι Moscow Times σημειώνουν ότι ο αριθμός των Ρώσων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς έχει πενταπλάσια μείωση τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ATOR που δημοσιεύθηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που περνούν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο εξωτερικό, από 150.000 το 2013 έχει μειωθεί σε 50.000.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτές δεν είναι οι βασικές διακοπές, αλλά είναι ένα δεύτερο πακέτο διακοπών για τα πιο ευημερή τμήματα του Ρωσικού πληθυσμού, που απολαμβάνουν το σκι ή τη μετάβασή τους σε πιο θερμούς προορισμούς κατά τη διάρκεια των χειμερινών τους διακοπών.
Για την περίοδο αυτή, οι κυριότεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι η Αίγυπτος, η Ταϊλάνδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου