Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αναβολή -ξανά- για τον Κοινωνικό Τουρισμό και προβληματισμός από την ΠΟΞ!!!


Με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά, αναβολή έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για την περίοδο 2015-2016, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, εκφράζει τις ανησυχίες της και τον προβληματισμό της για την εξέλιξη αυτή. 
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, πέραν της ιδιαίτερης σημασίας του για τις κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες μας στους οποίους απευθύνεται, αποτελεί επιπρόσθετα, βασικό στήριγμα της λειτουργίας μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταλυμάτων αλλά και πολλών περιοχών της χώρας, που βασίζονται στη χειμάζουσα αγορά εσωτερικού τουρισμού. 
Ήδη, με τις καθυστερήσεις έχουν χαθεί δύο μήνες λειτουργίας του προγράμματος από την τρέχουσα περίοδο, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις εν λόγω επιχειρήσεις και προορισμούς ενώ, η αντίστοιχη με την καθυστέρηση έναρξης, παράταση του προγράμματος για το 2016, δεν μπορεί φυσικά να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται φέτος.
Η ΠΟΞ απευθύνει έκκληση στον ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην έναρξη υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού το συντομότερο και ει δυνατόν, προ της νέας ανακοινωθείσας ημερομηνίας.
Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-2016 από την 15η Νοεμβρίου 2015 στην 14η Δεκεμβρίου 2015. 
Αντιστοίχως η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2016. 
Έτσι από ότι φαίνεται το πρόβλημα με την έκδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ είναι μεγάλο. 
Πριν από λίγες ημέρες αιτούντες στο πρόγραμμα είχαν δει στην κατάσταση της αίτησης τους το αποτέλεσμα χωρίς όμως να δουν στην ιστοσελίδα κάποια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα. Προς το παρόν από ότι φαίνεται οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δεν είναι σε θέση να αναρτήσουν τους προσωρινούς πίνακες με τους 150.000 δικαιούχους του φετινού προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα δοθεί το χρονικό διάστημα των τριών εργάσιμων ημερών για να υποβληθούν οι ενστάσεις, από εκείνους που θα θεωρήσουν ότι πληρούν τα κριτήρια και έπρεπε να έχουν επιλεχθεί ενώ ο αριθμός των ενστάσεων θα κρίνει και αν δεν χρειαστεί πάλι και νέα παράταση. 
Τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού δεν είναι και τα μόνα που παρουσιάζουν καθυστέρηση αλλά εδώ και κάποιο διάστημα περίπου 110.000 αιτούντες αναμένουν μάταια τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου