Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κέρκυρα, αξίας 10 εκ. €...


...πουλήθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου

Ξενοδοχεία αξίας €9,6 εκατ. πούλησε η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» προερχόμενες από την Ελλάδα, η τράπεζα ξεφορτώθηκε πρόσφατα τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε λειτουργία, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα της από το χαρτοφυλάκιο της Λαϊκής. 
Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω ακίνητα δεν πέρασαν στην κυριότητα της Τράπεζα Πειραιώς, που απορρόφησε τις δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζικών ομίλων στην Ελλάδα. 
Όπως μας αναφέρθηκε, τα ξενοδοχεία βρίσκονταν εδώ και αρκετό καιρό στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου με τα διάφορα ακίνητα προς πώληση τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα. 
Το ένα ξενοδοχείο βρίσκεται στην Αθήνα, περιοχή Γλυφάδας ( το όνομά του είναι "γνήσια" ελληνικό) και τα άλλα δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα και λειτουργούν από ιδιώτες.
Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα από επίδοξους αγοραστές ήταν αρκετά μεγάλο. 
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης ότι τα ξενοδοχεία πήγαν σε χέρια Ρώσων και Αιγύπτιων επενδυτών, οι οποίοι κατέχουν αρκετά ακίνητα στην Ελλάδα. 
Όσον αφορά στη διαδικασία για την πώληση των τριών ξενοδοχείων, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι ακολουθήθηκε ανοικτή διαδικασία πλειοδότησης. 
Η τιμή πώλησης των ξενοδοχείων ήταν πολύ κοντά στις εκτιμήσεις της Τράπεζας και ως εκ τούτου δεν δημιουργήθηκε ζημιά από την πώληση. 
Στο μεταξύ, τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στα 700. 
Οι προσπάθειες για να ξεφορτωθεί τα ακίνητα που περιήλθαν στην κατοχή της ως κληρονομιά από τη Λαϊκή εντείνονται, καθώς στόχος της είναι η άντληση ρευστού. 
Γράφει: Δωρίτα Γιαννακού
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου