Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κατακόρυφη πτώση των πτήσεων charter από την Αγία Πετρούπολη

- Στους «χαμένους» Ελλάδα, Τυνησία, Βουλγαρία και Ταϋλάνδη 


«Βουτιά» έκαναν οι πτήσεις charter από το διεθνές αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης Pulkovo το οκτάμηνο 2015, με τον αριθμό τους να εμφανίζεται μειωμένος σε ποσοστό 40% και τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται προς Ελλάδα, Τυνησία, Βουλγαρία και Ταϋλάνδη. 
Παράλληλα, μειώνεται η συχνότητα των πτήσεων charter από το διεθνές αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης προς Φρανκφούρτη, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Βιέννη, Ντίσελντορφ και Μόναχο για την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα 2015-2016...

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, ο εμπορικός διευθυντής της Northern Capital Gateway, ανάδοχος εταιρία για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo, Eugene Ilin είπε ότι για το 2015, η διοίκηση αναμένει μείωση της επιβατικής κίνησης σε 13,5 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2014, όταν η εταιρία εξυπηρέτησε 14.260.000 επιβάτες. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως το 2015 είναι το πρώτο έτος μέσα στην πενταετία όπου σημειώνεται πτώση της επιβατικής κίνησης. 
Από τις 24 Σεπτεμβρίου, η Pulkovo έχει υπηρετήσει 6.122.000 επιβάτες στις γραμμές εσωτερικού και 4.471.000 άνθρωποι στις διεθνείς. Επίσης, από τις αρχές του 2015, οι αεροπορικές εταιρίες Air Malta, Icelandair, Air Armenia, UTair Ukraine, Air One, East Air, TAP Portugal, Air Berlin, Germanwings, El Al, Bluebird Airways διέκοψαν πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη. 
Παράλληλα, την επόμενη περίοδο προγραμματίζεται αύξηση στη συχνότητα των διεθνών πτήσεων από το Πούλκοβο προς Μινσκ και Κισινάου, ενώ προστίθενται νέοι, διεθνείς προορισμοί που ήταν απόντες πριν από ένα χρόνο -το Βίλνιους, η Τιφλίδα και το Ουρούμκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου