Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Μουζενίδης: Μεγάλο βήμα οι πτήσεις στη Σμύρνη


Η επίσημη πρώτη της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, με την Ellinair, έγινε χθες, με μια πτήση που τα είχε όλα:
Τις αρχές της Θεσσαλονίκης, με πρώτο το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, την εντυπωσιακή υποδοχή των Τούρκων σε ένα εξαιρετικό αεροδρόμιο, που καλό θα ήταν να δουν οι Έλληνες "αρμόδιοι", μια πολύ όμορφη και σεμνή τελετή, τον Γιάννη Μουζενίδη να ανακοινώνει τα σχέδια και τις προσδοκίες της εταιρίας και τον Μπόρις Μουζενίδη να παρακολουθεί χαμογελώντας...
Αυτό που "έγραψε" πάντως στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ήταν η δήλωση Μπουτάρη: "Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός. Με τους Ευρωπαίους εταίρος. Με τον εταίρο μπορεί να τσακωθείς και να χωρίσεις. Με τον αδελφό μπορείς να τσακωθείς, αλλά δεν χωρίζεις...".

Αίσθηση δε έκανε η παρέμβαση - χαιρετισμός του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή και η οικογένειά του ζει στην Αλεξανδρούπολη.
Τέλος στο περιθώριο της όμορφης τελετής προαναγγέλθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης.


Με τη σειρά λοιπόν:
Η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης στις 18.00 με προορισμό  το αεροδρόμιο "Adnan Menderes" της Σμύρνης.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Θεολόγης Βύρων, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Πορζικίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Γιάννης Παντής, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Οι υποδοχή των Τούρκων ήταν...τουρκική: δηλαδή εξαιρετική.
Όλοι οι φορείς της πόλης ήταν εκεί, η διοίκηση του αεροδρομίου περίμενε και χαιρέτισε έναν προς έναν όλους τους επιβάτες, ενώ μετά την εκδήλωση παρέθεσε μια σεμνή δεξίωση με μια εκπληκτικής εμφάνισης τούρτα    
Την εκδήλωση χαιρέτησαν στην Σμύρνη ο Δήμαρχος Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς, οι οποίοι στις ομιλίες τους υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της νέας απευθείας σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης με την Ellinair, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Σμύρνης Ερκάν Μπαλτσί, ο οποίος καλωσόρισε την Ellinair και δήλωσε ότι το νέο δρομολόγιο θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και στις δύο πόλεις.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Θεόδωρου Τσακίρη, η οποία προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια, καθώς προανήγγειλε την σύνθεση τουριστικών πακέτων  σε Θεσσαλονίκη και Σμύρνη, για τους ταξιδιώτες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair Γιάννης Μουζενίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της σύνδεσης για τις δύο πόλεις και στις προοπτικές αυτού του νέου εγχειρήματος, χαρακτηρίζοντάς το, ως το πιο σημαντικό στη φετινή περίοδο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μουζενίδης στη σύντομη ομιλία του, η Ellinair θα λειτουργήσει ως η γέφυρα που θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις και θα ενώσει Θεσσαλονίκη και Σμύρνη, δύο δημοφιλείς προορισμούς που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια τη χρόνου.
Στην ομιλία της η Βούλα Πατουλίδου τόνισε πως «Ο Όμιλος Μουζενίδη πρωτοπορεί και ανοίγει νέους δρόμους στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης. Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη Ellinair ξεκινά απευθείας πτήσεις που ενώνουν την Θεσσαλονίκη με την αδελφική της πόλη Σμύρνη και μας προκαλεί να δραπετεύσουμε, όπως ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος, από τον λαβύρινθο της εσωστρέφειας, τη γκρίνιας, τη μεμψιμοιρίας, της επιχειρηματικής μετριότητας.
Σε λιγότερο από δύο χρόνια από την ίδρυσή της, η Ellinair με προσεκτικά μελετημένες κινήσεις και επιχειρηματικές «πτήσεις» σε κατάλληλα υψόμετρα για την ασφάλεια των φτερών της, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο προορισμών, στη διευκόλυνση της μετακίνησης των επιχειρηματιών, φοιτητών αλλά και απλών τουριστών. Η εναέρια σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, φέρνει κοντά δύο βασικές πύλες εισόδου σε πολιτισμούς άρρηκτα συνδεδεμένους μεταξύ τους. Εύχομαι οι όποιες επιφυλάξεις και αγωνίες για την επιτυχή εξέλιξη αυτής της τόσο σημαντικής επένδυσης γρήγορα να αντικατασταθούν από χαμόγελα ικανοποίησης και προσφοράς. Να έχουμε καλές, ασφαλείς και άνετες πτήσεις και είθε η Ellinair να γίνει προπομπός και σε άλλους προορισμούς.»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε στην ομιλία του: «H αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη είναι μια εξαιρετική εξέλιξη, και σ’ αυτήν έπαιξε ουσιαστικό ρόλο ο Όμιλος Μουζενίδη. Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Οι δεσμοί των δύο πόλεων είναι πολύ ισχυροί: πόλεις με κοινό παρελθόν, παρόν και – σίγουρο πλέον – μέλλον, δικτυώνονται και επικοινωνούν άμεσα, εύκολα και αποτελεσματικά. Αυτό από μόνο του υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια. Οι δύο απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις δίνουν την ευκαιρία για την ανάπτυξη τόσο του τουρισμού όσο και των εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο πόλεων αλλά και μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και των παραλίων της Τουρκίας. Ανοίγει, επίσης, το «δρόμο» και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, πράγμα που εδώ και χρόνια επιδιώκουμε και πλέον πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Νομίζω ότι και σ’ αυτό το θέμα ο Όμιλος Μουζενίδη μπορεί να έχει ουσιαστική συμβολή».
Στην εμπορική πολιτική, αλλά και στο γενικότερο πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας αναφέρθηκε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Σταύρος Δαλιάκας. 
Οι πτήσεις Θεσσαλονίκη- Σμύρνη και Σμύρνη- Θεσσαλονίκη που ξεκίνησαν στις 24 Σεπτεμβρίου και σε πρώτη φάση, θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, με αναχωρήσεις κάθε Τρίτη και Σάββατο. 
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με τα AVRO RJ-85 της εταιρείας και όπως είπε ο κ. Δαλιάκας, η τελική τιμή των προνομιακών εισιτηρίων με επιστροφή θα είναι 100 € συμπεριλαμβανομένων φόρων και θα είναι διαθέσιμη για αγορά εισιτηρίων με επιστροφή έως 30 Νοεμβρίου 2015 και για πτήσεις έως 31 Ιανουαρίου 2016.
Η εκδήλωση παρουσίασης της Ellinair στο κοινό της Τουρκίας διοργανώθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη εταιρεία για τη λειτουργία του Αερολιμένα Σμύρνης TAV Airports και με την υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Σμύρνης.
Καλές πτήσεις!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου