Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 21 εκ. περισσότεροι τουρίστες στο α' 6μηνο του 2015...


... σύμφωνα με το Παγκόσμιο Τουριστικό Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

- Στην "οροφή" των προβλέψεων για το 2015 με την Ευρώπη να πρωταγωνιστεί 
- 538 εκ. τουρίστες συνολικά στο Α' 6μηνο του 2015 
- Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά


Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 4% το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Συνολικά καταγράφηκαν 538 εκατ. αφίξεις, έναντι 517 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, "πιάνοντας" το πάνω όριο της ανάπτυξης που προέβλεψε ο ΠΟΤ για το 2015 ( 3-4%).
Τα στοιχεία του ΠΟΤ δείχνουν θετικά πρόσημα σε όλες σχεδόν τις Ηπείρους, με την Ευρώπη να πρωταγωνιστεί.
Πιο αναλυτικά, η Ευρώπη με 5%, διατήρησε τον υψηλότερορυθμό ανάπτυξης, με τους προορισμούς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης αφίξεων (+6%), ενώ ικανοποιητικά μεγέθη εμφάνισαν και η Νότιος/Μεσογειακή Ευρώπη (+5%) και η Βόρεια Ευρώπη (5%).
Ασία και Ειρηνικός κινήθηκαν με αύξηση 4%, η οποία τροφοδοτήθηκε κυρίως από την μεγάλη ανάκαμψη της Ταϊλάνδης (+30%), ενώ η Αμερική κατέγραψε αύξηση 4%, με τη Β. Αμερική να δείχνει μία επιβράδυνση ύστερα από τη μεγάλη άνοδο του 2014 (+4%), τη Ν. Αμερική να κινείται στα ίδια ποσοστά και την Κ. Αμερική να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό αύξησης με ποσοστό 6%.
Η Αφρική κατέγραψε αρνητικό πρόσημο στην εξέλιξη των αφίξεων, με μείωση 6% ενώ η Μέση Ανατολή, διατήρησε έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης με 4%. 
Ο ανταγωνισμός...
Σε ότι αφορά στον αταγωνισμό της Μεσόγειο, η Ισπανία είχε αύξηση 5%, η Ιταλία 4%, η Κροατία 10% και η Πορτογαλία 8%. 
Η Τουρκία κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. 
Η Ελλάδα 
Στο πρώτο εξάμηνο, η Ελλάδα καταγράφει υψηλά ποσοστά αύξησης της τάξης του 21%, αν και όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η αύξηση αυτή δεν αντιστοιχεί σε μεγάλα μεγέθη πραγματικών αριθμών, λόγω εποχικότητας. 
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι το τρίτο υψηλότερο μεταξύ των εξεταζόμενων προορισμών, στο συγκεκριμένο διάστημα, μετά εκείνα της Ιαπωνίας (+47%) και της Ταϊλάνδης (+30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου