Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ΙΤΒ 2016

  
- Ανοικτό, online μάθημα για την αποτελεσματική χρήση των social media στον Τουρισμό

Ένα καινοτόμο online πρόγραμμα για την καλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον τομέα του τουρισμού, προσφέρεται στο περιθώριο της φετινής διοργάνωσης της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού, του Βερολίνου, ΙΤΒ 2016. 
Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά τους επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ευρύ τουριστικό τομέα με τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατά τη διάρκειά του θα αναδειχθούν και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών...
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διοργανώνεται για πρώτη φορά στο περιθώριο της ΙΤΒ, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο για τον Τουρισμό (Tourismus Zukunft) και χωρίζεται σε οκτώ μέρη. Το μάθημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία, ανεξάρτητα από το εάν ή όχι ασκούν καθήκοντα διοικητικού στελέχους σε νεοσύστατες εταιρίες ή σε μεγάλες, διεθνείς επιχειρήσεις.
Οι εγγραφές για το Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα ξεκίνησαν από την 1η Οκτωβρίου.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν τους δικούς τους ρυθμούς μάθησης, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών δοκιμών και μαθημάτων μπορούν θα να αποκτήσουν και πιστοποιητικό.
Μιλώντας σχετικά ο Δρ Martin Buck, αντιπρόεδρος για τον τομέα των Ταξιδιών & Logistics, στη Messe Berlin, λέει: «Τα MOOC (Massive Open Online Course - Μαζικό, Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα) είναι ένα νέο μέτρο κατάρτισης, που επιτρέπει στους συμμετέχοντες, γρήγορα και αποτελεσματικά, να αποκτήσουν πολύπλοκες γνώσεις στο αντικείμενο των social media. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση των ταξιδιωτικών προϊόντων, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».
Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις για να παρακολουθήσει κανείς αυτό το online μάθημα. Οι επιμέρους ενότητες μαθημάτων, προσεκτικά διαμορφωμένες, θα απευθύνονται είτε σε προχωρημένους μαθητές, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους, είτε σε αρχάριους.
Θέματα όπως η αφήγηση ιστοριών, το κοινωνικό εμπόριο και οι νομικές παγίδες στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρη του προγράμματος. 
Το μάθημα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις μέσω βίντεο, ενημερωτικό υλικό για τη μελέτη στο σπίτι καθώς και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών.
Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το σχετικό πιστοποιητικό θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμασίες στο τέλος κάθε ενότητας, καθώς και μια τελική δοκιμασία.
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και μπορεί να γίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.itb-berlin.de/mooc. Το αντίτιμο για τη χορήγηση πιστοποιητικού είναι στα € 89, ενώ για φοιτητές είναι μειωμένο στα € 49.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ληφθούν μέσω email στο itb-mooc@messe-berlin.de.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου