Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

H Ελλάδα παραμένει πόλος έλξης τουριστών και κατά το Σεπτέμβριο


- Χαλκιδική και Σαντορίνη κρατούν τα πρωτεία

Με τον Αύγουστο να έχει "εκπνεύσει" και τις διακοπές των περισσότε ρων να έχουν τελειώσει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για το χειμώνα και τα σχετικά με αυτόν σχέδια. 
Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που θα εκμεταλλευτούν τις ηλιόλουστες μέρες μέχρι τελευταίας στιγμής, κάνοντας διακοπές και το Σεπτέμβρη. 
Σε ποιους προορισμούς θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τουρίστες κατά το Σεπτέμβρη; 
Ποιοι ξένοι λαοί ψηφίζουν “ Ελλάδα ” για το μήνα αυτό και ποιους προορισμούς προτιμούν; 
Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www . trivago . gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Σεπτέμβριο, καθώς και τους λαούς που δείχνουν την προτίμησή τους για την Ελλάδα και αυτό το μήνα.

Οι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για το Σεπτέμβρη 
Βάσει προηγούμενης έρευνας της trivago, η Χαλκιδική σκαρφάλωσε στην πρώτη μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών προορισμών για το Δεκαπενταύγουστο.
Την ίδια θέση φαίνεται να διατηρεί και στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες για τον φετινό Σεπτέμβρη.
Την ακολουθούν η Πάργα και τα Σύβοτα , στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ το Ναύπλιο έρχεται τέταρτο, μια θέση πιο ψηλά από τη Σαντορίνη . Στην έκτη θέση βρίσκονται τα Χανιά , ακολουθούμενα από τη μαγευτική Θάσο. Νησιά του Ιονίου κατ ακτούν τις δύο επόμενες θέσεις, με τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο να εμφανίζονται στην όγδοη και ένατη θέση , αντίστοιχα. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων, την Τήνο .
Κατάταξη των προορισμών που προτιμούν οι Έλληνες για το Σεπτέμβριο 2015  

Υψηλό ενδιαφέρον και το Σεπτέμβριο από τους ξένους τουρίστες για διακοπές στην Ελλάδα 
Η Ελλάδα φαίνεται να παραμένει και το Σεπτέμβριο πόλος έλξης για πολλούς ξένους τουρίστες, με κυριότερους τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Άγγλους .
Τον ελληνικό ήλιο, επίσης, σπεύδουν να απολαύσουν Βούλγαροι , Ισπανοί και Γάλλοι .
Κορυφαίος προορισμός για το Σεπτέμβρη, όπως αναδείχθηκε από τις προτιμήσεις των ξένων τουριστών είναι η Σαντορίνη.
Δεύτερα στην κατάταξη εμφανίζονται τα Χανιά, ενώ τρίτη είναι η Αθήνα.
Μια θέση μετά την ελληνική πρωτεύουσα, εμφανίζεται η Μύκονος, με την πρώτη πεντάδα να ολοκληρώνεται με τη Χαλκιδική.
Από τα νησιά του Ιονίου, το δημοφιλέστερο μεταξύ των ξένων τουριστών είναι η Κέρκυρα , ενώ η Θάσος κάνει και εδώ την εμφάνισή της, ακολουθ ούμενη από τα νησιά Ρόδος και Κως.
Οι κορυφαίοι δέκα προορισμοί ολοκληρώνονται με ένα αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό της Ηπείρου, την Πάργα . 

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 18 Ιουνίου και 26 Αυγούστου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης και 30 Σεπτεμβρίου 2015, με ελάχ ιστη διαμονή μιας διανυκτέρευσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου