Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σε λειτουργία και πάλι το αεροδρόμιο Διαγόρας

 

- Γιγαντιαίες προσπάθειες για την αποκατάσταση των πτήσεων 

 
Κανονικά λειτουργεί από τις 7.30 σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας», το οποίο έκλεισε εκτάκτως νωρίς το βράδυ της Τρίτης (22/9), έπειτα από καθίζηση διαμέτρου 8 περίπου μέτρων, που υπέστη ο διάδρομος προσγείωσης. Η ζημιά προκλήθηκε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, που επί ώρες επικρατούσε στην περιοχή, με συνέπεια να είναι αδύνατη η τροχοδρόμηση των αεροσκαφών… 



Εξειδικευμένα συνεργεία της Περιφέρειας, έσπευσαν άμεσα στο αεροδρόμιο προκειμένου να αποκαταστήσουν τη ζημιά στον διάδρομο. Oι τεχνικοί της Περιφέρειας έκαναν "αγώνα δρόμου" προκειμένου να επισκευαστεί η τεράστια λακούβα, όμως για να ολοκληρωθεί η επισκευή έπρεπε πρώτα να στεγνώσει ο διάδρομος και εδώ ακριβώς έγκειται η όποια καθυστέρηση.
Σήμερα, από το πρωί και υπό άριστες καιρικές συνθήκες, το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, ωστόσο δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε με τις πτήσεις.
Στην παρούσα φάση καταβάλλονται γιγαντιαίες προσπάθειες, όπως μας εξηγεί η αερολιμενάρχης Ρόδου, κα. Ξανθή Κριτσινέλια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, τόσο οι καθυστερούμενες και ακυρωθείσες πτήσεις, όσο και οι υπόλοιπες.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άνοιξε η λακούβα στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης, υπήρχε παλαιότερη ρωγμή, η οποία είχε επισκευαστεί και άνοιξε και πάλι λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στην περιοχή για αρκετές ώρες.
Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι ανάλογα με τα χθεσινά φαινόμενα μπορεί να πλήξουν και πάλι από το μεσημέρι κι έπειτα το νησί. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου