Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

"Ξεχείλισε" το «Ελ. Βενιζέλος» από επιβάτες, άνοιξε ξανά ο δορυφορικός αεροσταθμός


- Λειτουργεί πρώτη φορά μετά το 2004, εξυπηρετεί 4 αεροπορικές 

Περί τις 70.000 επιβάτες έχει εξυπηρετήσει από την 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου ο δορυφορικός αεροσταθμός του «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος τέθηκε το 2015 εκ νέου σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά την έλευση της οικονομικής κρίσης. 
Στον δορυφορικό αεροσταθμό, ο οποίος είχε γνωρίσει ημέρες δόξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δραστηριοποιήθηκαν το 2015 οι αεροπορικές εταιρείες Germanwings, NIKI, Vueling και Brussels Airlines, μεταφέροντας περίπου 70.000 επιβάτες. 
Ο μικρός αεροσταθμός του Διεθνούς Αερολιμένα, ο οποίος εφέτος λειτουργεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενεργοποιείται κάθε φορά που το αεροδρόμιο καταγράφει υπερβάλλουσα επιβατική κίνηση.
Το 2015 έχει κυλήσει εξαιρετικά για τον Διεθνή Αερολιμένα, καθώς κάθε μήνα κατέγραφε αύξηση τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2014, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επιβατικής κίνησης στην ιστορία του, καθώς ήδη στο οκτάμηνο ξεπέρασε τους 12 εκατ. επιβάτες. 
Έτσι, έχει επιστρέψει στην προ κρίσης κατάσταση. 
Προς στιγμήν, όπως αναφέρουν στελέχη του «Ελ. Βενιζέλος», η αεροπορική κίνηση συνεχίζεται με θετικό αποτύπωμα, ωστόσο διατηρείται συγκρατημένη στάση για τη χειμερινή περίοδο, όπου οι έλληνες ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. 
Πάντως, τα μηνύματα που έρχονται από την αεροπορική αγορά για τη θερινή σεζόν του 2016 είναι προς στιγμήν θετικά, καθώς τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών έχουν έντονο «άρωμα» Αθήνας. 
ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου