Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες αλλαγές στο ΦΠΑ των νησιών!!!


Πληροφορίες διακινούνται από το πρωί, μετά από σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, για τροποίηση του χρονοδιαγράμματος κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α., στα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α., θα ξεκινήσει από τα πιο κοντινά στην Αθήνα και πιο τουριστικά νησιά.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς από την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει, βάση μνημονίου, να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στην πρώτη παρτίδα νησιών προκειμένου να συνεχισθεί τον Ιούνιο του 2016 με μια δεύτερη ομάδα νησιών και να ολοκληρωθεί την 1 Ιανουαρίου του 2017 με την τρίτη και τελευταία ομάδα. 
Τα νησιά των Κυκλάδων Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μήλος θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, στην πρώτη ομάδα, όπου ο μειωμένος κατά 30% Φ.Π.Α. θα καταργηθεί άμεσα από την 1η Οκτωβρίου.
Όπως αποκαλύπτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των αναπληρωτών υπουργών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφων Αλεξιάδη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.
Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν για το σύνολο των νησιών που θα συμμετέχουν στην πρώτη λίστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ως την προσεχή Δευτέρα για την εφαρμογή του μέτρου.
Για τα νησιά που τελικά θα επιλεγούν αυτό σημαίνει ότι οι συντελεστές του Φ.Π.Α., θα αυξηθούν από 5%,9% και 16% σήμερα σε 6%,13% και 23%, όπως ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου